Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Освітянин з Дніпропетровської області проводив «кремлівську» пропаганду серед колег

Освітянин Дніпра серед колег активно проводив «кремлівську» пропаганду, закликав визнавати ворожу владу на тимчасово захоплених територіях. Чоловік заперечував збройну агресію рф проти України та глорифікував дії ворожої армії.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на СБУ.

Ще один мешканець Новомосковського району на власній сторінці в соціальній мережі розповсюджував публікації, де закликав підтримувати окупаційну владу. Агітаційні матеріали він брав з проросійських ресурсів та пабліків.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які агітатори використовували у протиправній діяльності.

Наразі, в рамках розпочатих кримінальних проваджень двом російським прихильникам повідомлено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Антиукраїнський агітатор з Новомосковського району

Вилучили комп’ютерну техніку

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області чоловік підтримував росію через коментарі у соцмережах. Писали, що колаборантів з Дніпропетровської області будуть судити та що знаходячись у прифронтовому місті криворіжець підтримував російський режим.

Дізнавайтесь головні новини Кривого Рогу та України першими на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

 

Нагору