Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Поранені тіло, оселя й душа: пані Клавдія з Херсонщини сповна відчула наслідки ворожого «панування»

Жінка багато місяців жила під окупацією, а зараз в одній вцілілій кімнаті своєї побитої оселі. Поряд з її будинком розтрощена літня кухня, де на залишках обгорілої стіни вцілів хрест. Все це – наслідки ворожого «панування», які на повну відчула 74-річна пані Клавдія з села Бобровий Кут на Херсонщині.

Історію пенсіонерки розповіли у пресслужбі Дніпропетровської ОВА.

«Понівечене житло відновлюють будівельники проєкту «Пліч-о-пліч». Дніпропетровщина рада бути корисною. До ініційованої Президентом України програми регіон долучився без вагань. Разом відбудовуємо Херсонщину», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Будівельники працюють в темпі, аби встигнути до холодів. У першу чергу приводять до ладу будинки, що потребують поточного ремонту. Далі візьмуться за капітальне відновлення зруйнованих.

«Проєкт триває. Видно, що село оживає. Роботи гарно рухаються. Декілька бригад перекривають дахи. Інші оздоблюють фасади та веранди, встановлюють вікна, двері, паркани», – сказала староста села Бобровий Кут Любов Кравець.

Потребує втручання фахівців й хата пані Клавдії. Пенсіонерка розповіла, що одного разу «прилетіло» на її подвір’я. Пенсіонерку посікло осколками. Заділо очі. На одне вона тепер не бачить.

Як приїхала з лікарні – не впізнала власну садибу – все понівечене. Якийсь час жінка мешкала у сина. Потім трохи підремонтувала одну з кімнат свого будинку і перейшла туди жити.

Дніпропетровщина – з-поміж 15 регіонів, які беруть участь у пілотному проєкті «Пліч-о-пліч». Загалом області допоможуть із відбудовою 26 деокупованих населених пунктів Херсонщини.

Нагору