Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Яскравий та небезпечний: у Дніпропетровській області натрапили на отруйного павука

Через аномальну спеку небезпечний павук-оса або Аргіопа поселився майже по всій території України. Одного з таких отруйних “мешканців” побачив житель Новомосковського району. Треба бути обережними адже, укус хоч і не отруйний для людини, але дуже болючий.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пост Павла Лукова.

Аргіопа – один з найбільш яскраво забарвлених павуків помірної зони Європи. За смугастим забарвленням нагадує ос, звідки й інші назви «павук-оса», «павук-зебра» тощо. Ноги довгі, світло-бурі, з чорними кільцями чи плямами.

Аргіопа вважається отруйним павуком, але його отрута для людини не смертельна. Як стверджують очевидці та постраждалі, укус може бути дуже болючим (як укус оси) і при цьому біль триває досить довго (до трьох днів). На місці укусу може утворюватись нарив через дію отрути.

У коментарях до допису мешканці жаліються, що теж почали помічати на будинках та земельних ділянках цього восьмилапого сусіда і ділилися фотографіями павука.

Павук Агріопа

Укус павука болючий, але не смертельний для людини

Раніше Інформатор писав про те, що у дворі криворізької багатоповерхівки полював отруйний павук. Також ми писали, що у Кривому Розі виявили отруйну скалапендру.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору