Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дніпропетровська область перетворилася на регіон пенсіонерів

Демографічна картина в Дніпропетровській області змінюється. За даними статистики, у регіоні зареєстровано 886 тисяч пенсіонерів. Це найбільше серед усіх областей України. Така ситуація пов’язана з великою кількістю внутрішніх переселенців, серед яких багато пенсіонерів.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на голову Дніпропетровської облради Миколу Лукашука, за останні півтора року війни Дніпропетровська область стала новою домівкою для багатьох людей, включаючи літніх, які були вимушені залишити тимчасово окуповані території.

Якщо пригадати, що до початку повномасштабного вторгнення населення Дніпропетровської області становило 3,2 мільйона осіб, то поточний показник в понад 886 тисяч пенсіонерів виглядає ще більш значущим.

Що це говорить про наш регіон?
Перш за все, те, що демографічна картина значно змінилася. І це потрібно враховувати. Кількість пенсіонерів, що зростає, свідчить про необхідність адаптувати соціальну, медичну та інфраструктурну політику регіону.

Лукашук пообіцяв на наступній сесії облради порушити питання суттєвої зміни програми соціально економічного розвитку Дніпропетровщини.

Раніше Інформатор писав про те, чому деяким категоріям ВПО, з 1 серпня, не виплачуватимуть грошову допомогу та про те, що криворіжці можуть отримати грошову допомогу від Норвегії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору