Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Стало відомо, чому розбився гелікоптер з очільником МВС Монастирським на борту: хто винен у авіатрощі

18 січня, у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС. Був запланований візит керівництва МВС України з очільником Монастирським до Харківської та Дніпропетровської областей.  В цій авіатрощі є кілька факторів, які спричинили аварію. Посадовці Управління авіації ДСНС допустили порушення правил безпеки руху та були несприятливі погодні умови над містом Бровари.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Державне бюро розслідувань.

18 січня 2023 року у Броварах сталася катастрофа. Крім високопосадовців МВС у авіатрощі загинули чотири жінки та малолітня дитина, які саме прийшли у садочок. ДБР повідомило про підозру посадовцям ДСНС, які допустили порушення правил безпеки руху та експлуатації гелікоптера.

Кому повідомлено про підозру:

  • начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС України;
  • в.о. командира частини;
  • заступнику командира з льотної підготовки;
  • командиру авіаційної ескадрильї;
  • начальнику служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України з міста Ніжин Чернігівської області.

Попри застереження внутрішніх інструкцій та вимог законодавства, посадовці ДСНС залучили перевезення делегації гелікоптер, який перебував на чергуванні для реагування на потенційні надзвичайні ситуації у Києві та області. Гвинтокрил не мав дозвільних документів на виконання інших видів польотів.

Командиру екіпажу не повідомили про вкрай несприятливі погодні умови над містом Бровари. Сам екіпаж не мав допуску до польотів у складних метеоумовах та необхідних сертифікатів.

Через складні погодні умови гелікоптер змушений був виконувати політ на гранично низькій висоті, яка навіть менша, ніж висота будівель. Командир екіпажу побачив перешкоду – багатоповерховий будинок та почав здійснювати маневр обльоту, однак різко піднявся вгору, втратив орієнтування та під час завершення маневру допустив зіткнення із землею.

При падінні вертоліт пошкодив дитячий садок, сусідні будівлі та припарковані авто.

Раніше ми розповідали, що гелікоптер впав на дитячий садок у Броварах. Писали, куди летів гелікоптер ДСНС з керівництвом МВС на борту.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору