Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Скільки обстрілів пережили криворіжці під час повномасштабного вторгнення

1 серпня у Кривому Розі День жалоби по загиблім від російського ракетного обстрілу 31 липня 2023 року. Час плине швидко й мимоволі виникає питання: “Скільки взагалі ворожих обстрілів та атак пережили криворіжці с початку повномасштабного вторгнення?”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, Кривій Ріг за часів повномасштабного вторгнення росіяни обстрілювали вже 14 разів. Вперше це сталося 24 лютого 2022 року, коли вони вдарили по місцевому мікрорайону Макулан.

Нагадаємо, 13 червня 2023 року внаслідок масованої ракетної атаки загинули 11 людей, ще 34 – дістали поранення. Тоді у місті вперше було оголошено День жалоби.

31 липня кількість загиблих внаслідок нового удару сягнула шести людей, серед них – 10-річна дівчинка. Поранених – понад 80 осіб (серед них – шестеро дітей). В місті вдруге оголошено День жалоби.

Цікаво, що 31 липня у зведенні мо рф не було жодної згадки про Кривий Ріг. Єдиними, хто хоч якось намагався «відмазати» від чергового воєнного злочину, стали «воєнкори», які знову писали про «неякісну ракету в руках бандерівців».

Раніше Інформатор писав про те, що на постраждалих від російської ракетної атаки по Кривому Рогу чекають у безкоштовному хостелі та про те, скільки людей постраждало від російського ракетного обстрілу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору