Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

“Ворог не знає, чи точно влучив”: як українці “допомагають” загарбникам

Сьогодні вранці, 31 липня, росіяни вдарили двома ракетами по Кривому Рогу. Фото та відео атаки розлетілись дуже оперативно. Такі дії допомагають росіянам корегувати свої удари.

Пояснює голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, – пише Інформатор.

Серед тих, хто не спромігся хоча б трохи подумати, був навіть відомий одеський нардеп. В мене бракує слів, щоб описати свою лють цензурно. Якщо комусь складно думати і якщо хтось досі не знає чи не розуміє, що таке OSINT – пояснюю доступною для вас мовою. Довгим текстом пояснюю. Може, хоч так дійде.

Open source intelligence – це розвідка на основі відкритих джерел. Те, що ворог використовує проти нас. Окупанти гатять по мирним містам, свідомо влаштовуючи терор, і одразу ж починають моніторити ресурси та соцмережі для пошуку інформації.

«Высокоточная аналоговнетная» зброя цих істот може дати похибку. І коли ці істоти знаходять в мережі локацію із привʼязкою до місцевості одразу ж після удару – вони можуть коригувати атаки, якщо поцілили не туди, куди планували. Всі, хто зливає в мережу фото та відео за лічені хвилини після прильоту, мають розуміти – через невеликий проміжок часу може прилетіти ще одна ракета, і прилетіти може в них самих. Це ж очевидні речі. Не треба казати, що «росіяни й так знають, куди стріляють». Окупанти не знають, чи точно влучили. Не знають, вгатили туди, куди цілили, чи десь поруч. Не знають, чи не збили цю ракету наші сили ППО взагалі”, – каже Лукашук

Сьогодні, як і завжди, після прильоту на місце одразу виїхали рятувальники, медики, правоохоронці. Тому точна адреса влучання, може нашкодити тим, хто знаходиться на місці.

“Всі, хто за лічені хвилини бездумно опублікував світлини з місцевістю й навіть точною адресою – питання до вас: чим ви допомогли нашим службам? Розгорнули штаб на місці трагедії? Діставали поранених і загиблих з-під завалів? Надавали невідкладну медичну допомогу? Розселили людей, які втратили житло? Ні. Ви лише наражали на ще більшу небезпеку тих, хто рятував життя наших громадян! Бо завдяки вашим «зусиллям» могла статися повторна атака. Ми вже бачили таку тактику ворога у нас в області. Я не знаю, скільки ще разів це треба пояснювати і повторювати. Ви люди взагалі? Безпека – ніщо, контент і перегляди – все? Впевнений, що з такими особами розмови вестимуть правоохоронці мовою Кримінального кодексу України. Є правила і вимоги воєнного стану, яких потрібно дотримуватися всім”, – пояснив Микола Лукашук.

Не женіться за хайпом, бо можете наздогнати реальну відповідальність. В нас повномасштабна війна. Той, хто бездумно публікує дані про ракетні обстріли – діє в інтересах ворога. Свідомо чи ні – це вже нікого не хвилює.

Раніше Інформатор повідомляв, що під час рятувальної операції у дев’ятиповерхівці, стався обвал. Також ми писали, що внаслідок ракетної атаки загинула дитина.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору