Кривий Ріг До сайту

Готуємо запечену м’яту картоплю

Розповідаємо про чудовий спосіб приготувати хрумку смачну картопельку. Треба спочатку зварити її в кожушках, потім трішки причавити й запекти з ароматною олією і травами. За вуха не відірвеш!

Реклама

Така страва стане чудовим гарніром до м’яса і риби, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама
  • Картопля – 8 шт.
  • Масло вершкове 82% – 30 г
  • Розмарин сушений – 2 ч. л.
  • Часник, зубчики – 4 шт.
  • Олія оливкова Extra Virgin – 40 мл
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Картоплю добре вимийте щіткою та відваріть до готовності в кожушках. Злийте воду, дайте вихолонути.

Кожну картоплину придавіть ложкою так, щоб вона тріснула, але не розвалилася.

Реклама

У форму для запікання влийте оливкову олію. Наріжте часник пластинками та рівномірно розподіліть по дну. Викладіть на нього картоплю тріснутою стороною доверху, посоліть, посипте розмарином (можна також взяти суміш «Італійські трави»).

На кожну картоплину покладіть невеликий шматочок вершкового масла. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку та готуйте до зарум’янення.

Раніше ми розповідали, як приготувати картопляні оладки із сиром. Писали, як приготувати салат з баклажанами й куркою та хот-доги в лаваші.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Реклама