Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

“Кришували” викрадення та вбивства за хабар: затримали керівника одного з відділення поліції у Дніпропетровській області

У березні 2022 року злочинна група вчинила розбійний напад на сімейне подружжя. Зловмисники вимагали у чоловіка та жінки  кошти та цінні речі. А коли вони відмовилися платити, спільники вивезли їх до гаража, де продовжили «вибивати» цінні речі. Цей злочин “покривав” керівник одного з відділення поліції. Його затримали та повідомили про підозру.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на ГУ Національну поліцію в Дніпропетровській області.

Того ж дня членів групи затримали та доставили до одного з відділень поліції Дніпра. Однак, керівник відділення поліції та троє його підлеглих запропонували спільникам «відкупитися» від кримінальної відповідальності. За непритягнення фігурантів до відповідальності та закриття провадження поліцейські отримали від бандитів 20 000 доларів США.

У березні 2023 року працівники внутрішньої безпеки Нацполіції та ДБР учасників банди затримали та вручили підозри за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 187 (Розбій) та ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Вони провели обшуки у відділенні поліції. Виявили докази протиправної діяльності  вказаних поліцейських.

28 липня, 2023 року правоохоронці оголосили про підозру начальнику відділення поліції, двом його заступникам та заступнику начальника одного із секторів за ч. 1  ст. 396 (Приховування злочину) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Крім цього, керівнику відділення поліції вручили підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії.

Раніше ми розповідали, що грабіжники жорстоко вбили чоловіка на очах у його дітей. Писали, що правоохоронці з Дніпропетровської області вимагали у підприємців криптовалюту та що однієї з мерій вимагали хабаря у пів мільйона гривень.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору