Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Для зручності школярів та їх батьків – у місті триває подальша реалізація проєкту «Картка криворіжця»

За допомогою універсальної «Картки криворіжця» (Картка) школярі, крім проїзду у муніципальному транспорті, будуть фіксувати своє відвідування школи та зможуть оплачувати харчування у шкільних їдальнях.

В.о. міського голови Юрій Вілкул відвідав одну зі шкіл міста та провів робочу нараду щодо застосування «Карти криворіжця» для зручності школярів та їхніх батьків.

«Місто продовжує впроваджувати в життя цифрові технології, якими ми займаємося вже понад 3 років. І цей рік кожна школа, кожен навчальний заклад міста буде обладнаний валідаторами, які фіксують вхід та вихід дитини зі школи. Батьки вже знають як працює ця система і можуть отримувати повідомлення, коли їх діти приходять та виходять з навчального закладу. Це дуже важливо. У нас понад 84 тис. дітей вже мають карту, та ще 6,5 тис. першокласників її отримають. З нового навчального року у всіх школах ми розпочинаємо впроваджувати харчування по «Картці криворіжця». У шкільних їдальнях вже встановили валідатори, за допомогою яких відбуватиметься облік пільгового харчування, а також можливість розрахунку в буфеті за харчування. Вони запрацюють з 1 вересня. Саме такий сервіс дасть можливість контролювати не тільки перебування дитини в школі, а й те, коли та чим ваша дитина харчується», – зазначив Юрій Вілкул.

Сервіс картки передбачає можливість поповнення її батьками для придбання як гарячого харчування в закладі, так і буфетної продукції. Для зручності користування сервісами картки комунальне підприємство «Центр електронних платежів» розробило відеоролики та покрокову інструкцію з реєстрації у боті E-school для ознайомлення батьків: https://me-qr.com/ru/mobile/pdf/16500258

Директор Центру електронних платежів Євген Кривенко розповів: «Сьогодні тестуємо після тривалої перерви оновлений сервіс. Ми опрацювали ті побажання, які надходили від батьків, учнів та вчителів. Все врахуємо і до 1 вересня, за дорученням в.о. міського голови Юрія Вілкула, шкільні сервіси запрацюють. Наразі, суттєво допрацювали чат-бот: E-school, за допомогою якого батьки будуть отримувати повідомлення. Батьки матимуть можливість самостійно реєструвати дитину, змінювати навчальний заклад, додавати контакти. Тому, переходимо до тестування всіх закладів освіти, для того, щоб 1 вересня діти безпечно пішли до школи, а батьки отримували сповіщення про те чи дійшла дитина до закладу. Тим самим, піклуємось про те, аби батьки знали, де знаходиться їх дитина під час навчального процесу. Крім того, інтегруємо облік харчування, яке надається за кошти міського бюджету. А також впроваджуємо новий сервіс – можливість оплати за харчування з використанням «Картки криворіжця». Для цього батьки отримають сповіщення у мобільному застосунку «Картка криворіжця» і зможуть  переглянути на яку суму і коли саме похарчувалась дитина та  матимуть можливість поповнити картку».

Директор Криворізької гімназії №26 Вікторія Данилюк сказала: «З 1 Вересня плануємо розпочати роботу нашого закладу в офлайн режимі. Наразі, вже розпочали тестувати систему обліку відвідування та харчування учнів. На вході до закладів у нас встановлені спеціальні пристрої-зчитувачі, за допомогою яких буде відбуватися фіксація школяра.  Також, у їдальні встановлені валідатори, які будуть фіксувати сам процес харчування дитини. З новим сервісом картки ми зараз  знайомимо батьків – ролики та інструкції надіслали  в шкільні чати. У школі ми визначаємо відповідальну особу, яка буде займатися цим питанням. Саме ця людина надаватиме  необхідну інформацію та консультації класним керівникам, батькам та дітям по тому, як користуватися карткою. Я вважаю, що це дуже зручно і в наш час такі сервіси полегшують життя і батькам, і дітям».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору