Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

З 1 серпня будуть діяти оновлені правила мобілізації: які повістки будуть вручати

В Україні з 1 серпня діятимуть нові правила мобілізації. Водночас залишаться три види повісток, які видаватимуть призовникам. Зміни торкнуться строковиків.

Про це повідомила голова пресслужби Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Марія Левко виданню NV. За її словами, вручатимуть тільки ті повістки, які передбачені законом, – повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

В Україні у період воєнного стану діють три види повісток. Вони залишаться і після 1 серпня. Йдеться про:

  • Повістку для уточнення даних. Її вручають для уточнення та оновлення інформації про склад сім’ї, стан здоров’я військовозобов’язаних, місце роботи тощо.
  • Повістку на проходження військово-лікарської комісії.Ця повістка за підписом начальника ТЦК зобов’язує пройти медичне обстеження. До повістки додається картка дослідження та медичного огляду військовозобов’язаного. Після медкомісії у цій картці буде вказаний висновок військово-лікарської комісії про придатність, непридатність чи обмежену придатність до військової служби.
  • Мобілізаційне розпорядження. Ця повістка вручається військовозобов’язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження військової служби.

Вручати повістку мають право представники ТЦК. Крім того, можуть це робити і виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, а також керівники державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій. Втім, такі повноваження у них є лише, якщо вони отримали відповідне розпорядження від ТЦК.

Проте для солдатів термінової служби будуть зміни. Тепер за їх бажанням вони можуть бути переведені до категорії мобілізованих.

Нагору