Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Дніпропетровщина вже відбудовує два села Херсонської області

За проєктом «Пліч-о-пліч» Дніпропетровщина вже почала відновлення двох сіл Херсонської області. Будівельники працюють в Ольгиному та Бобровому Куті. Останні приготування тривають і в Старосіллі.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

«Херсонщина – серед найбільш постраждалих від війни територій. Окупанти залишили по собі великі руйнування. Це той об’єм робіт, з яким регіон сам не впорається. Водночас місцеві хочуть повернутися, а ми – допомогти їм у цьому. Тим більше, до населених пунктів, які відновлюємо, не дістає ворожа артилерія», – зазначив Лисак.

Нині в селах відбудовують понівечене житло – лагодять дахи, відновлюють фасади, встановлюють нові вікна і двері.

Серед тих, чий будинок вже в роботі, пан Дмитро. Він згадує: після «панування» окупантів село було в жахливому стані. Все розбите. Словом – руїна.

«Ми створювали господарство самостійно, з нуля. Мали власний комбайн, землю. Вирощували зерно, свиней, продавали їх. Завдяки цьому жили. І жили добре! – поділився чоловік.

Дмитро бачить рідне село гарним та процвітаючим. Куди повертаються люди. Мріє все відбудувати. Щось вже зробив власними силами та нині сподівається на підтримку Дніпропетровщини.

Проєкт «Пліч-о-пліч» – всеукраїнський. Разом 15 областей країни допомагають Херсонщині відновити громади, які були в окупації.

Нині в селах відбудовують понівечене житло

Проєкт «Пліч-о-пліч» – всеукраїнський

Останні приготування тривають і в Старосіллі

Будівельники працюють в Ольгиному та Бобровому Куті

Дніпропетровщина вже почала відновлення двох сіл Херсонської області

Разом 15 областей країни допомагають Херсонщині відновити громади, які були в окупації

Лагодять дахи, відновлюють фасади, встановлюють нові вікна і двері

 

Нагору