Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні планують підняти ціни на алкоголь: скільки коштуватимуть спиртні напої

Уряд планує збільшити мінімальні ціни на алкогольні напої. З такою пропозицією виступило Міністерство економіки України. Необхідність підняти мінімальну вартість алкоголю експерти пояснюють зростанням цін на сировину, енергоносії, оплату праці тощо. Стало відомо, як можуть збільшитися ціни після таких змін. 

На порталі відомства опублікували текст пропозиції для обговорення, – повідомляє м з посиланням на Інформатор Україна.

В Міністерстві економіки також додають, що розмір мінімальних цін зараз “не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв”.

Згідно з цим проєктом постанови, мінімальна вартість горілки (йдеться про пляшку 0,5 літра) зросте з 89 до 101 гривні. Водночас ціни на коньяк в середньому збільшаться на 11-12 відсотків. Точна вартість подорожчання залежить від того, скільки “зірок” у цього напою.

Віскі, ром та джин в середньому подорожчають на 25%. Що стосується ігристих вин, то вони зростуть в ціні на 28 відсотків. Звичайне вино обійдеться вже на 62% дорожче. Також на 61-71% збільшиться мінімальна вартість на напої з міцністю до 22% (сидр, пері, вермути, пиво та інші зброджені напої)

Варто зазначити, що наразі це лише проєкт постанови. Профільні комітети уряду ще можуть його змінити. Чинності документ набуде лише після того, як представники Кабінету міністрів ухвалять його на черговому засіданні.

Раніше ми повідомляли, які ціни на пальне встановили у Кривому Розі. Також ми писали, які продукти можуть подорожчати влітку.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Нагору