Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Криворізькі металурги й гірники тримають економічний фронт – продовжують працювати, вдосконалюють виробничі процеси, технології задля підтримки обороноздатності країни й Кривого Рогу

Напередодні Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості перший заступник міського голови Євген Удод від імені керівництва міста, голови Ради оборони міста Олександра Вілкула, привітав з професійним святом працівників Інгулецького комбінату та вручив міські відзнаки кращим робітникам комбінату.

День працівників металургійної та гірничодобувної промисловості цьогоріч відзначається 16 липня – це професійне свято працівників 12 промислових підприємств гірничо-металургійного комплексу Кривбасу.

Гірничо-металургійна галузь Криворіжжя складають підприємства з видобутку і перероблювання залізорудної сировини, а також підприємств з обслуговування основного виробництва. Завдяки майстерності та досвіду криворізьких гірників та металургів  металургійна галузь міста виробляє високоякісну продукцію, яку знають і цінують у багатьох країнах світу. Незважаючи на труднощі воєнного часу, металурги продовжують працювати, вдосконалювати виробничі процеси, впроваджувати сучасне обладнання та прогресивні технології.

«Вже другий рік поспіль, наше промислове місто відзначає свято «сталевих людей» в дуже нелегкий час. Через війну тимчасово призупинилися багато підприємств, металурги та гірники шукають шляхи збереження виробництв в нових економічних реаліях. Зараз кожен має робити свою справу: військові – на передовій, а цивільні – у тилу. Сьогодні кожен сегмент економіки – це повноцінний фронт й криворізькі гірники щоденною важкою працею тримають свій  виробничий фронт, задля підтримки обороноздатності країни й  Кривого Рогу.

Ми вдячні колективу Інгулецького ГЗК, як і іншим промисловим підприємствам міста за тісну співпрацю з перших днів війни з Радою оборони Кривого Рогу. На початку повномасштабного вторгнення комбінат надавав важку техніку для будівництва захисних споруд, працівники брали активну участь у ліквідації наслідків ракетних ударів. Керівництвом комбінату було організовано передачу пікапів, джипів, мікроавтобусів, вантажного автомобіля та переобладнаної мобільної лазні оборонцям країни. Крім того, силами комбінату було відновлено понівечені ворогом ділянки доріг в Широківській та Карпівській громадах, здійснено реконструкцію переправи, що була пошкоджена внаслідок обстрілу ракетами греблі Карачунівського водосховища та збудовано нову дамбу для відновлення транспортного сполучення сусідніх сіл. Я впевнений, що всі ці випробування ще міцніше загартовують наш криворізький сталевий характер, бо тільки разом, подолавши труднощі війни ми обов’язково переможемо», – звернувся до гірників Євген Удод.

Попри війну в рамках Міської екологічної програми підприємства гірничо-металургійного комплексу продовжують реалізацію заходів з покращення екологічного стану міста. Протягом 2022 року підприємствами гірничо-металургійного комплексу виконані модернізації у цехах з виробництва окатишів. Це і реконструкція електрофільтрів, газоочисних установок і система моніторингу, були проведені заходи при буровибухових роботах. Також введені інноваційні методи впровадження сучасних ефективних технологій для зменшення впливу вибухових робіт на атмосферне повітря. Крім того, вживаються й заходи з озеленення міста підприємствами.

Євгеній Пономарьов, механік цеху підготовки виробництва Інгулецького ГЗК, отримавши міську нагороду сказав: «В цей нелегкий для нашої країни час, я і мої колеги працюємо наполегливо та завзято, як за себе, так і за тих хлопців, які захищають нас і нашу землю від ворога. Ми вдячні їм, що маємо таку можливість! Весь наш комбінат працює задля Перемоги, для мирного майбутнього наших дітей та заради нашої незалежної України! Я вдячний місту за нагороду, яку отримав, ця відзнака всього нашого колективу цеху».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору