Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні зафіксували рекордне використання електроенергії: мешканців просять зменшити користування кондиціонерами

Вчора, 6 липня, о 16:00 було зафіксовано рекордне споживання електроенергії за першу половину літа. Це на 7% вище, ніж у найспекотніший день літа 2022 року. Причина суттєвого зростання споживання – у першу чергу активне використання кондиціонерів. Криворіжців закликають з 16:00 до 23:00 зменшити використання кондиціонерів та потужних електроприладів.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Укренерго.

Високий рівень споживання вчора зберігався практично до кінця дня, що створювало значне навантаження на енергосистему. Адже ввечері знижується активність сонячних електростанцій, і для забезпечення покриття високого рівня споживання необхідно залучати додаткові потужності енергоблоків.

Якщо минулого літа такі піки споживання для енергосистеми не були занадто складним завданням, то зараз різке збільшення навантаження суттєво ускладнює її роботу. Адже енергосистема все ще відновлюється після масованих терористичних атак росіян. Тривають масштабні ремонтні роботи на електростанціях та в мережі, і відповідно в роботі менше енергоблоків та основного обладнання високовольтної інфраструктури.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber, і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору