Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Скільки та якої риби можна ловити в Україні аби не платити штрафів

Літо – золота пора для рибалок. Що може бути кращого для відпочинку та релаксу ніж світанок біля тихої річки із вудкою у руках. А юшка зі свіжоспійманих карасиків чи окунців затьмарить багато ресторанних делікатесів.

Інформатор з посиланням на Державну агенцію меліорації та рибного господарства розповість, скільки та якої риби можна зловити в Україні за один раз, аби не порушити закон й не нарватися на штраф.

Так, любительський лов водних біоресурсів дозволяється вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади із загальною кількістю гачків не більше 7 на одну людину.

При цьому під час любительського рибальства рибалки зобов’язані мати при собі засоби для вимірювання маси та довжини улову.

Так, добова норма вилову риби становить 3 кг + одна особина, розмір якої перевищує мінімально дозволений для вилову.

Зокрема, у внутрішніх водоймах мінімальні розміри риби, які дозволені до вилову, такі:
– сом – 80 см;
– щука – 50 см.
– судак – 42 см;
– лящ, сазан (короп) – 35 см у дніпровських водосховищах, 30 см – в інших внутрішніх водних об’єктах;
– лин – 20 см;
– плітка – 18 см у дніпровських водосховищах, в інших внутрішніх водних об’єктах – без розмірних обмежень та інші.

Повний перелік мінімальних розмірів водних біоресурсів, які дозволені до вилову (Додаток 1 до Правил)  https://griml.com/zlvTp

Водночас вилов деяких малоцінних та інвазивних видів водних біоресурсів (рапана, атерина, верховодка (уклейка), карликовий американський сом, ротань-головешка, сонячний окунь, тюлька, чебачок амурський) необмежено.

Разом з тим заборонено виловлювати ті види риб, які занесені до Червоної книги України (білуга, осетер, севрюга, стерлядь, харіус європейський, дунайський та чорноморський лососі, вирезуб причорноморський, марена дніпровська, в’язь, підуст, карась золотий тощо).

Раніше Інформатор писав про 12-ти кілограмову здобич рибалки з Кривого Рогу. Писали, що криворіжець виловив величезну рибину у парку Мершавцева.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору