Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ю. Вілкул: У цей складний воєнний час продовжуємо підтримувати мешканців

У рамках програми «єОселя» місто повністю компенсуватиме відсоткову ставку «Ощадбанку» за іпотечним кредитом на придбання житла для кадрових військових, науковців, лікарів та педагогів.

 В.о. міського голови Юрій Вілкул підписав меморандум про співпрацю з АТ «Ощадбанк». На підписанні договору були присутні начальник філії Дніпропетровського обласного управління АТ «Ощадбанк» Сергій Губанов, голова ради оборони міста Кривого Рогу Олександр Вілкул, представники виконкому та банку.

У рамках реалізації державної програми «єОселя», за рахунок бюджету міста впроваджено механізм компенсації відсоткової ставки на придбання житла для криворіжців певних категорій. Консультації з питань кредитування житла будуть надаватися в  головному офісі Центру адміністративних послуг «Віза».

 «Сьогодні ми з представниками «Ощадбанку» підписали меморандум з питання доступності іпотечних кредитів на придбання житла для криворіжців. А саме –  реалізації державної програми «єОселя». Взяти у ній участь поки можуть лише пільгові категорії. Це – кадрові військові, науковці, лікарі та педагогі. У співпраці з «Ощадбанком» ми розробимо механізм компенсації відсоткової ставки за рахунок бюджету міста. Програма «єОселя» передбачає отримання пільгових іпотечних кредитів під 3% річних. Відповідно до ухваленого нами рішення – для криворіжців їх компенсує місто.

Крім того, ми подбали про те, щоб всі бажаючі отримали інформаційну підтримку з питань кредитування – вони зможуть звернутися за консультацією у наш головний офіс Центру «Віза». Тут буде створено робоче місце для представника банку. Не зважаючи на складнощі останніх років Центр та його офіси надають більше  560 видів послуг та щоденно обслуговують понад 2 тис. замовників. Тому, навіть в умовах війни, рухаємося вперед, не стоїмо на місці й надалі будемо спрямовувати всі зусилля на підтримку криворіжців», – зазначив в.о. міського голови Юрій Вілкул.

Державна програма іпотечного кредитування житла «єОселя» працює  з 1 жовтня 2022 року. Позичальнику необхідно розпочати з того, що подати заявку через Дію, отримати пропозиції від банків та  обрати одну з них. Потім пройти перевірку даних та документів в обраному банку. Вибрати житло, яке плануєте придбати. Укласти договори з банком та договір купівлі-продажу.

«Головна перевага програми це – можливість придбати житло в іпотеку під 3%. Але, є кілька обмежень. Зокрема, позичальник має бути не молодшим за 18 років і не старшим за 70 років на дату погашення. Також, треба належати до однієї з пільгових категорій. Позичальник повинен не володіти житлом або мати менше ніж 52,5 м² + 21 м² на кожного члена сім’ї додатково. Не враховується нерухомість, що розташована в районі проведення воєнних (бойових) дій або на території, яка перебуває в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). І не брати участь в інших чинних державних програмах із забезпечення житлом. Програма проаналізує первинні документи щодо доходів, статусу. Людина отримає попереднє рішення, чи може вона, в принципі, претендувати на участь в цій програмі. І на який потенційний розмір кредиту може розраховувати. Ці та інші питання ми обговоримо з кожним, хто до нас звернеться»,- сказав начальник філії-Дніпропетровського обласного управління АТ «Ощадбанк» Сергій Губанов.

Звертатись можна за адресою:

– вул. Степана Тільги, 3А – відділення “Ощадбанку” (тел. 0564-094-79-90, 0564-094-79-97 або для мобільних 067-540-88-34);

– Площа Молодіжна, 1 – Центр “Віза”, там гаряча лінія 080-0500-459. Там буде створено робоче місце для представника банку.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору