Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В боях за незалежність України на Донеччині загинув мешканець Криворізького району

В боях за свободу та незалежність України загинув мешканець селища Софієвка Криворізького району молодший сержант Куземка Андрій Вікторович. Це сталося 22 червня 2023 року біля села Новосілка Волноваського району Донецької області. Андрій підірвався на вибуховому предметі.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Софіївську селищну територіальну громаду.

Як написано у некролозі, молодший сержант Куземка Андрій Вікторович, 10.04.1988 р.н. народився в селі Катеринівка, навчався у Миколаївській ЗОШ, а після закінчення 9 класу продовжив навчання в Софіївському професійному ліцеї за спеціальністю «робітник фермерського господарства» Працював у місцевому фермерському господарстві. Роботящий, добросовісний, завжди готовий прийти на допомогу, відповідальний – таким його характеризують рідні та знайомі.

З лютого 2022 року добровольцем став на захист рідної держави, з вірою у серці й любов’ю до Батьківщини. Разом із бойовими побратимами безпосередньо брав участь у бойових діях та забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії на території Херсонської, Запорізької та Донецької областей. Служив у зенітно – кулеметному відділенні, зенітного ракетно – артилерійського взводу, роти вогневої підтримки військової частини. А.В. Куземка був відповідальним, сміливим, рішучим воїном.

Смерть його чекала біля села Новосілка Волноваського району Донецької області, де Андрій підірвався на невстановленому вибухонебезпечному пристрої, отримавши поранення несумісні з життям.

У загиблого воїна залишилися дружина, двоє маленьких синочків, три брати та дві сестри.

Інформатор висловлює свої щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя.

Раніше Інформатор писав про те, що за незалежність України загинув акушер-гінеколог з Дніпропетровської області та про те, що на фронті загинув колишній заступник командира полку патрульної поліції Кривого Рогу підполковник Роман Рибалко.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору