М’який, пружинистий та дуже смачний м’ятний Маршмелоу – магазинний делікатес в домашніх умовах! Потрібні лише найпростіші продукти і ніякої хімії – це дуже легкий рецепт суфле. Ваші дітки будуть у захваті!
Як легко приготувати смачний літній десерт удома, – розкаже Інформатор.
Інгредієнти:
- листочки свіжої м’яти – 30 г;
- желатин – 10 г;
- вода для желатину – 100 мл;
- цукор – 440 г;
- кукурудзяний крохмаль – 30 г;
- цукрова пудра – 30 г.
Спосіб приготування:
Желатин заливаємо холодною водою.
Мету промиваємо, додаємо 5 мл води, збиваємо блендером і віджимаємо через сито, додаємо води так, щоб рідини стало 120 мл. Виливаємо м’ятну воду до цукру.
Доводимо цукровий сироп до кипіння, кип’ятимо 1 хвилину.
Желатин розтоплюємо в мікрохвильовці. В глибоку миску виливаємо розтоплений желатин, злегка збиваємо міксером до пінки і доливаємо потроху гарячий м’ятний сироп.
Збиваємо міксером, починаючи з маленької швидкості і закінчуючи високою – 10 хв.Маса має посвітлішати, збільшитись в об’ємі і намотуватись на вінчики.
Форму застеляємо харчовою плівкою/пакетом для випічки і змазуємо краплею олії, виливаємо і розрівнюємо маршмелоу. За бажанням частину маршмелоу можна змішати з барвником і зробити візерунок.
Охолоджуємо маршмелоу в холодильнику декілька годин.
Щоб нарізати – з’єднуємо цукрову пудру і крохмаль, посипаємо поверхню і маршмелоу, нарізаємо на шматочки. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати лукум. Писали, як приготувати полуничний лукум з горіхами та вівсяні батончики з фундуком і медом.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок