Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області діяв нелегальний нафтопереробний завод з доходом у 30 мільйонів гривень щомісячно

У Дніпропетровській області діяла організована злочинна група, члени якої виробляли та продавали фальсифіковане пальне. До складу входило 10 осіб – організатори підпільного нафтопереробного заводу, власники автозаправних станцій та комерційних структур. Щомісячний дохід “ділків” складав 30 мільйонів гривень.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Національну поліцію України, на виробничих потужностях нафтопереробного заводу виготовлялося до 500 тонн фальсифікованого пального на місяць. Збували його через мережу АЗС та підприємствам. У злочинній схемі були залучені керівники нафтопереробного заводу, автозаправних станцій, комерційних структур, через які «відмивали» гроші та збували фальсифікат.

Для виробництва організатори оборудки використовували потужності одного з нафтопереробних заводів області, які дозволяли отримувати до 500 тонн пального щомісяця. За попередніми даними, сировину для нього ділки викрадали з нафтопроводів та поставляли до нелегального заводу. Надалі, після перероблення нафти, для збільшення октанового числа додавали до сировини розчинники невідомого походження, зокрема й ті, які заборонено використовувати у виробництві пального в Європі та Україні, оскільки такі компоненти є небезпечними для життя та здоров’я громадян.

З метою маскування злочинної діяльності керівництво нафтопереробного заводу укладало фіктивні договори з підконтрольними комерційними структурами. Відповідно до угод останнім продавали компоненти палива, хоча фактично їх використовували для виготовлення фальсифікату. Окрім того, щоб приховати реальні прибутки, вносили до фінансової звітності недостовірні дані.

Фальсифіковане пальне збували за підробленими документами під виглядом якісного через мережу АЗС, використовуючи ланцюг підконтрольних товариств як фіктивних постачальників підакцизної продукції. Також реалізовували підприємствам.

Отримані у злочинний спосіб гроші легалізували через фірми шляхом укладання з ними безтоварних операцій та розподіляли між всіма учасниками оборудки. Підпільний нафтобізнес приносив його організаторам до 30 млн грн прибутку щомісяця, а незаконна «маржа» «бізнесменів» складала 20 грн з одного літра пального.

Правоохоронці заблокували нелегальне виробництво та провели обшуки на території Дніпропетровської, Київської, Одеської, Полтавської, Черкаської, Кіровоградської, Житомирської областей та у м. Рівне, за місцями мешкання затриманих, в автомобілях, які їм належать, офісах підприємств, НПЗ та автомобільної бази, а також в місцях збуту фальсифікованого пального. Вилучили понад 850 тонн нафтопродуктів та обладнання на майже 95 млн грн, авто фігурантів, а також 40 млн грн, 498 тис. євро та 1,4 млн дол. США. Загальна сума вилученого майна становить майже 200 млн грн.

Наразі 10 учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру.

На виробничі потужності незаконного НПЗ, АЗС, рахунки комерційних структур, залучені в оборудках накладено арешт. Вирішується питання про накладення арешту і на вилучений фальсифікат, а також обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Щомісячний дохід "ділків" складав 30 мільйонів гривень.

Щомісячний дохід “ділків” складав 30 мільйонів гривень

На виробничих потужностях нафтопереробного заводу виготовлялося до 500 тонн фальсифікованого пального на місяць

На виробничих потужностях нафтопереробного заводу виготовлялося до 500 тонн фальсифікованого пального на місяць

Наразі 10 учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру. 

Наразі 10 учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру

Незаконна «маржа» «бізнесменів» складала 20 грн з одного літра пального.

Незаконна «маржа» «бізнесменів» складала 20 грн з одного літра пального

Раніше Інформатор розповідав, що керівництво Міграційної поліції “кришувало” проституцію та про те, що у Дніпрі “накрили” поліцейських, яки “кришували” наркоторівлю.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору