Кривий Ріг До сайту

Оформити житлову субсидію в Україні можна буде онлайн в один клік

Для того, щоби оформити житлову субсидію в Україні більше не потрібно бігати по кабінетах, вистоювати черги, збирати довідки. Зробити це можна буде онлайн, не виходячи з дому. Уряд ухвалив постанову, яка дає можливість в рамках експериментального проєкту максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою  субсидією і забезпечити швидке прийняття рішення щодо її надання.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Міністерство соціальної політики України, уповноваженому члену родини треба буде лише подати спрощену заяву, в якій зазначити інформацію про членів домогосподарства, на яких має бути призначено субсидію, місце проживання та реквізити рахунку, на який мають зараховуватись субсидії у випадку призначення. Далі – органи Пенсійного фонду з офіційних джерел інформації самостійно здійснять збір та обробку відомостей, необхідних для призначення  виплати.

Фізично відвідувати органи Пенсійного фонду для подання спрощеної заяви не потрібно. Час, який витрачає людина чи родина на призначення соціальних допомог, буде мінімізовано, а процес подання заяви – максимально автоматизовано.

Реклама

В електронній формі спрощене звернення можна буде подати  в онлайн-кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України , у мобільному додатку ПФУ, на Порталі Дія. Це не вимагає очікування у чергах, мінімізує людський  фактор та ймовірність допущення помилок.

Також спрощене звернення можна буде надіслати поштою або подати через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, ЦНАП, що не обмежує населення в способах звернення.

Як реалізовуватиметься новий механізм:

Реклама

Також, відповідно до прийнятої постанови, для забезпечення житловими субсидіями найбільш вразливих верств населення:

Подати спрощену заяву можна буде після технічної реалізації цього механізму Пенсійним фондом України. Скористатися ним напередодні опалювального сезону зможуть усі потенційні субсидіанти.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні можна отримати субсидії за понаднормову площу житла та про те, що у Кривому Розі пільги на оплату комуналки виплачуться у грошевій формі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова