Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Ворог атакував Кривий Ріг ракетою, виготовленою у 2023 році: що це значить

Вночі 13 червня, по Кривому Рогу росіяни вдарили ракетою Х-101, яка, за попередньою оцінкою, була випущена в рф у квітні 2023 року. Ворог вбив 11 людей. 36 – постраждали, серед них 12 у лікарні, двоє у вкрай тяжкому стані.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Офіс Президента і Раду оборони міста.

Близько 50-ти компонентів у цій ракеті – переважно мікроелектроніка – вироблені в країнах вільного світу та різними шляхами поставлені в рф. І це не єдиний тип ракет, який вони виробляють.

росія користується недоліками запроваджених обмежень і обходить санкції за допомогою посередників, зокрема, третіх країн. 

Україна застосувала санкції проти всіх компаній в рф, які виробляють ракети. Саме такі повні санкційні обмеження мають бути і на глобальному рівні проти цих компаній. 

Також мають каратися і шляхи обходу санкцій.

Факти посередництва компаній, зареєстрованих у третіх країнах, є прикладом того, що нинішніх заходів недостатньо і санкції мають посилюватися, зокрема, по відношенню до них.

Група Макфола-Єрмака готує документ, що досліджує ситуацію з надходженням мікроелектроніки та інших компонентів до рф з конкретними рекомендаціями щодо обмежень.

Олена Шевченко

Нагору