Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області в лавах ЗСУ діяв російський “крот”

Мешканець Енергодару, який проходив військову службу в одному з гарнізонів Дніпропетровської області, добровільно пішов на співпрацю з російською розвідкою. Він збирав інформацію про плани участі українських військ у бойових операціях на фронті. Співробітники Служби безпеки своєчасно викрили російського агента.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Управління СБ України у Дніпропетровській області, мешканець Енергодару, який ще до початку повномасштабного вторгнення рф вступив до лав ЗСУ, проходив військову службу в одному із гарнізонів у Дніпропетровській області.
За даними слідства, наприкінці минулого року його дистанційно завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки.

За вказівкою агресора фігурант збирав інформацію про плани участі українських військ у бойових операціях на фронті.

Напередодні контрнаступу ЗСУ російський агент отримав «термінове» завдання від свого «куратора» – з’ясувати дату початку та основні напрямки українських контрударів.

Також зрадник мав передати окупантам маршрути перевезення іноземного озброєння та військової техніки Сил оборони на лінію боєзіткнень.

Крім того, він намагався встановити канали радіозв’язку у бойових підрозділах українських військ.
Втім, співробітники Служби безпеки своєчасно викрили російського агента, задокументували його злочинні дії й затримали під час виконання ворожого завдання.

За даними слідства, фігурант на початку розвідувально-підривної діяльності підтримував комунікацію з агресором через свою матір, яка залишилась в тимчасово окупованому Енергодарі і потрапила у поле зору гру.

Згодом зрадника вивели на прямий «зв’язок» з російською воєнною розвідкою. Для комунікації використовували месенджер Телеграм.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру.

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Раніше інформатор писав про те, що мешканець Дніпра передавав дані про військових ЗСУ росії та про те, що мешканець Дніпропетровської області передавав дані про ЗСУ росіянам.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору