Прихильники серіалу “Величне століття” добре пам’ятають назву одного з найпопулярніших східних смаколиків лукума. Але що це таке знайомо не всім. І коли одного разу вам захочеться відчути себе прекрасною Роксоланою або султаном Сулейманом, пропонуємо приготувати цей десерт вдома. Адже це так просто й зовсім не дорого.
Інформатор надає рецепт рахат-лукума.
У перекладі рахат-лукум означає насолода для горла. Готують його з цукру, води і та крохмалю, який забезпечує приємну та м’яку консистенцію солодощів.
Рахат-лукум справедливо називають солодкою батарейкою для організму. Звичайний цукор, та крохмаль являються багатим джерелом енергії. Але найбільш корисними є ті види лукуму, які готують на основі натурального соку, адже соки містять певні вітаміни та мінерали, які будуть дуже корисні організму.
Рецепт саме такого ми й пропонуємо.
Продукти
- вода – 380 мл;
- сік апельсиновий – 250 мл;
- сік лимонний – 3 ст.л;
- крохмаль кукурудзяний – 140 г;
- цукор – 300 г.
Обсипання можна робити з кукурудзяного крохмалю.
Приготування
Воду з апельсиновим соком, цукром і кукурудзяним крохмалем. Перемішуємо і ставимо масу на вогонь. Варимо на невеликому вогні до густоти і потім додаємо сік лимона, перемішуємо і варимо далі, перемішуючи.
Коли маса стане тягучою, виливаємо масу в форму, швидко розрівнюємо за формою і ставимо в холодильник на 1 годину.
Для обсипання змішуємо 3 ложки кукурудзяного крохмалю і цукрової пудри.
Виймаємо масу, ріжемо на порційні шматочки, обвалюємо кожен в присипці і складаємо на тарілку.
Зберігати такі ласощі можна в скляній баночці з кришкою, у ємності в прохолодному місці.
Ви можете робити лукум на самих різних солодких соках, компотах, свіжих соках.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати угорські гомбовці та йогуртовий крем
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова