Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Який максимальний розмір пенсії нараховується за вислугу років та хто може її отримувати

В Україні громадяни можуть отримувати пенсії не лише за віком, втратою годувальника та інвалідністю, але й за вислугою років. Який максимальний розмір пенсії нараховується за вислугу років та хто може її отримувати – про це повідомили в ПФУ.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

За словами голови правління Пенсійного фонду України Євгенія Капінуса пенсії за вислугу років встановлюються категоріям громадян, які працювали на роботах, що призвели до втрати професійної придатності чи працездатності.

“Умови призначення та тривалість спеціального стажу роботи, яка дає право на призначення пенсії за вислугу років, залежить від професій/посад, на яких працювала людина, та закону, згідно з яким призначається така пенсія. Щодо перерахунків пенсій за вислугу років, то вони проводяться і сьогодні, за загальними визначеними правилами”, — розповів Євген Капінус.

Максимальний розмір такої пенсії не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів, встановлених для громадян, які втратили працездатність. Зараз максимальний розмір такої пенсії складає 20 930 гривень.

Євген Капінус також зазначив, що призначення та трудовий стаж, який дає право на заслужений відпочинок за вислугою років, безпосередньо залежить від професії та посади.

Раніше ми розповідали, що в Україні пенсіонери можуть не платити за комуналку. Писали, що в Україні розглядають питання підняття тарифів на комуналку та про пільги на комуналку в Україні.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору