Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Православна церква України дозволила на свята вишивати та робити добрі справи

Багато з вірян суворо дотримуються правил нічого не робити у великі церковні свята. Тим паче шити, плести чи вишивати. Адже це вважається гріхом. 

Як повідомляє Інформатор, Православна церква Україна назвала таке відношення до праці забобоном та рекомендувала відходити від нього.

На сторінці у Facebook з цього приводу сказано наступне: “Церква – це не інституція заборон, і віра – це не обмеження, а свобода!… Свобода передбачає вільний вибір, вільне спрямування до добра і досконалості, джерелом яких є Бог-Творець. Це є ключовим розумінням у будь-якому питанні щодо того, який вибір в конкретній ситуації має зробити людина…

Чи можна в один день поєднати і святкування, і вишивання? Так. Але тут важливим є вибір, який зробить людина щодо пріоритетності: чи вшанує вона спершу свято, тобто виокремить час для молитви, спілкування з Богом, а потім займеться власною справою (вишиванням), чи час на себе виявиться для людини важливішим, і вона зневажить церковне свято, «посуне» Бога?

Загалом, важливо розуміти, що шанування християнських свят ні в якому разі не зводиться до неробства, бездіяльності, до марного проведення часу. Для добрих, корисних і богоугодних справ немає «вихідних»…

Тож, звичайно, церковні свята і дні пам’яті святих вшановувати потрібно. Але це не значить, що більше нічого робити в той день не можна. Можна, і навіть потрібно – корисні і добрі справи.

Рукоділля – це гарний порятунок від неробства і ліні, які святі отці називають дуже небезпечним гріхом. До того ж, рукоділля – це гарна терапія для психічного здоров’я, це творення краси, це мистецтво. Тож відходьте від надуманих старих забобонів і слідуйте Священному Писанню, яке повчає: «Отже, чи ви їсте, чи п’єте, чи щось iнше робите, все робiть на славу Божу» (1 Кор. 10: 31).”.

Раніше Інформатор писав про те, чи можна жінці у штанах заходити у храм, та про те,  де у Кривому Розі знаходяться Храми ПЦУ.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору