Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Яке місце посіла Україна на Євробаченні-2023 та за кого голосували українці

Завершився щорічний пісенний конкурс Євробачення-2023. Цього року він проходив у британському місті Ліверпулі, адже з міркувань безпеки, він не зміг проходити в Україні, представники якою перемогли у 2022 році. У гранд-фіналі за перше місце змагалися 26 країн.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, Україна у 2023 році посіла шосте місце на пісенному конкурсі Євробачення. Гурт TVORCHI отримав 243 бали. Нас випередили Норвегія, Італія, Ізраїль, Фінляндія та переможець Швеція.

Україна отримала 189 балів на Євробаченні від глядачів. Від журі – 54, заповітну 12-ку ми отримали тільки від Чехії.

Максимальні 12 балів журі з України віддали Швеції, Литві – 10 балів, Австралії – 8, Чехії – 7. Водночас українці проголосували так: 1 – для Ізраїля, 2 – для Чехії, 3 – для Швеції, 4 – для Литви, 5 – для Великобританії, 6 – для Молдови, 7 віддали Норвегії, 8 – Хорватії, 10 – Фінляндії та максимальні 12 – Польщі.

Таблиця з результатами голосування глядачів та журі

Таблиця з результатами голосування глядачів та журі

Переможницею Євробачення у 2023 році стала представниця Швеції Loreen з піснею Tattoo. Співачка набрала найбільшу кількість балів серед всіх учасників – 583. Саме їй букмекери прогнозували перемогу.

А представники України гурт TVORCHI виступав на фіналі Євробачення-2023 в той час, коли в рідному місті музикантів Тернополі лунали вибухи.

Приємним сюрпризом гранд-фіналу стала поява на сцені Кейт Міддлтон, принцеси Уельської. Вона взяла участь у перформансі Kalush Orchestra під час відкриття фіналу пісенного конкурсу.

А на початку фіналу, під час Параду прапорів, виступали українські артисти, які раніше представляли Україну на пісенному конкурсі. Так, під час виходу учасників Jamala, Go_A, Тіна Кароль та Сердючка влаштували феєричне шоу.

Раніше Інформатор писав про те, що організатори конкурсу змінили правила голосування та про те, як українцям проголосувати за улюбленого учасника Євробачення 2023.

Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Нагору