Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Стеля впала на диван: мешканці Дніпропетровської області оговтуються після влучання уламків рекети у багатоповерхівку

В ніч на 9 травня росіяни здійснили масовану ракетну атаку по Україні. Силам ППО вдалося збити 8 ракет, які летіли на Дніпропетровську область. На жаль, уламки однієї з ракет влучили у чотириповерховий будинок Дніпра. А на третьому поверсі будинку опинилася бойова частина ракети, яка не розірвалася. Наразі господарі понівечених квартир розбирають завали у потрощених кімнатах.

Дніпрянка Марія розповіла, що «прилетіло» після десятої вечора. Вона разом із чоловіком, бабусею та котом були вдома. Все сталося дуже швидко, – розповідає Інформатор з посиланням на ДніпрОДА.

«Уламки пробили дах будинку. В нашу квартиру залетіли по діагоналі та протаранили кімнату. Далі впали до сусідів поверхом нижче. Нас з чоловіком накрило шафою. Бабусі пощастило. Вона була в дальній кімнаті, її не зачепило. Лише вийшла і запитала, що сталося», – сказала Марія.

Жінка отримала поранення. Та, на щастя, несерйозне: гематома на голові, садна, забої. Медики вже відпустили пацієнтку на амбулаторне лікування.

Сусід з квартири навпроти В’ячеслав згадує, що пролунав гучний вибух. Будинок буквально здригнувся. Втім, хлопець не одразу зрозумів, що трапилося.

«Вийшов, побачив перелякану сусідку, запитав, чи всі живі-здорові. Покликав до себе – вмитися, прийти до тями. Далі пішов по інших сусідах – питати, чи не потрібна допомога», – сказав В’ячеслав.

А ось мешканець цього ж будинку Юрій допомагав працівникам поліції і рятувальникам евакуйовувати людей з під’їздів.

«Частина збитої ракети потрапила до сусідів, які у мене за стінкою. Пощастило, що будинок міцний, витримав. Допомогти людям – це був мій громадянський обов’язок. На другому поверсі бабуся старенька мешкає. Я одразу зателефонував її доньці. Аби забрала маму», – розповів чоловік.

Вибухотехніки знешкодили бойову частину крилатого «металобрухту».

Посипалися стіни

Кімната після влучання уламків

Раніше Інформатор повідомляв, що росіяни вдарили по Дніпропетровській області “Іскандерами”. Також ми писали, скільки ворожих ракет збила українська ППО в ніч на 9 травня.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі – пишіть нам у Facebook.

Олена Шевченко 

Нагору