Кривий Ріг До сайту

Ракетна атака росіян по Україні у ніч на 9 травня: скільки ракет знищила ППО

У ніч на “сакральне” 9 травня, росіяни здійснили масовану ракетну атаку по території України. Гатили крилатими ракетами морського та повітряного базування. В цілому випустили 25 ракет.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на голову Дніпропетровської облради Миколу Лукашука, близько 22.00 години 8 травня із носіїв у Чорному морі противник випустив вісім крилатих ракет «Калібр», які спрямував на східні регіони країни.

Усі вісім знищили силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування “Схід”.

Реклама

Уже ближче до 04.00 ранку 9 травня окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації – чотирьох Ту-95мс (район Каспію).

Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування “Центр” знищено 14 крилатих ракет, ще одну – у зоні відповідальності повітряного командування “Південь”.

Усього знищено 15 крилатих ракет Х-101/Х-555.

Реклама

Загалом за дві хвилі обстрілу України у ніч на 9 травня 2023 року російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555. 23 з них знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил Збройних Сил України, у взаємодії із складовими Сил оборони України.

Раніше Інформатор писав про те, що через вірогідність ракетних атак у Кривому Розі скасовують масові заходи та про те, що стало відомо, яка ракета влучила у триповерховий будинок у Кривому Розі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Реклама

Альона Свірідова