Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

OTP Bank внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

Таке рішення НАЗК ухвалило через позицію керівництва банку продовжувати діяльність в росії та фактичне визнання так званих Донецької та Луганської «народних республік». OTP входить до числа 50 найбільших банків росії, а по низці напрямків – до лідерів ринку. Також стало відомо, що банк надає пільгові умови кредитування російським військовим. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на Національне агентство з питань запобігання корупції

ОТП Банк становить основу міжнародної фінансової групи ОТП (OTP Group), яка є одним з лідерів ринку фінансових послуг Центральної та Східної Європи згідно з даними Будапештської фондової біржі. OTP Bank має дочірні банки у росії, Україні, Хорватії, Словенії, Словаччині, Чорногорії та Румунії.

Зазначений банк посідає 2 місце на ринку POS-кредитування (надання кредитів в пунктах продажу товарів) з часткою цього ринку 15,3%. І восьме місце в росії на ринку кредитних карт. Він обслуговує понад 2,2 млн клієнтів і представлений більше ніж в 1 850 населених пунктах держави-терориста, що підкреслює його важливість для економіки росії, яка бореться з санкціями Заходу та намагається їх обійти.

Російський ОТП Банк залишається одним з провідних банків на російському ринку фінансових послуг навіть після вторгнення рф в Україну.

Так, згідно зі звітністю OTP Group за 2021 рік, чистий прибуток російського банку склав 37,6 млрд форинтів (угорська валюта) або 7,6% від сукупного прибутку групи.

За наявною інформацією щодо фінансових результатів російський ОТП Банк отримав у 2020 році 113 млн рублів прибутку та сплатив до бюджету країни-агресора колосальну суму – близько 190 млн рублів лише податку на прибуток.

Так, зазначається, що росіяни, призвані на військову службу за мобілізацією або за контрактом, а також їхні сім’ї можуть подати заяву на надання відстрочки платежів за кредитами та позиками. При цьому, банки посилаються на закон рф від 7 жовтня 2022 року №377-ФЗ, фактично визнаючи так звані Донецьку та Луганську «народні республіки».

Таким чином, продовжуючи фінансові операції російського підрозділу, OTP Group чітко демонструє підтримку та спонсорування тероризму.

OTP Bank є вже 24 компанією, яку Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни.

Раніше Інформатор повідомляв, що косметична компанія Yves Rocher офіційно стала спонсором війни. Також ми писали, що Metro Cash & Carry та Ашан увійшли до міжнародних спонсорів війни.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору