Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Демобілізованим військовослужбовцям надаватиметься оплачена відпустка на два місяці

Людина, яка пройшла всі жахи війни, потребує тривалого відпочинку. У зв’язку з цим Верховна рада прийняла за основу законопроєкт, згідно з яким демобілізованим військовослужбовцям надаватиметься оплачена відпустка тривалістю 60 робочих днів з виплатою двомісячного грошового забезпечення рахунком Держаного бюджету України.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Апарату Верховної ради України, з прийняттям законопроєкту демобілізовані військовослужбовці зможуть отримати відпочинок тривалістю 60 робочих днів з виплатою двомісячного грошового забезпечення рахунком Держаного бюджету України.

Крім того, у разі ухвалення відповідного Закону працівникам буде надано право на грошову компенсацію за всі невикористані ними дні щорічної відпустки у разі їх призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період.

Також законодавчою ініціативою пропонується збільшити з 15 до 30 календарних днів на рік строк надання відпустки без збереження заробітної плати за сімейними обставинами та з інших причин.

Раніше Інформатор писав про те, що командири військовослужбовців зможуть засвідчити заповіти підлеглих, та про те, що учасників тероборони прирівняли до військовослужбовців ЗСУ.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору