Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Виплати переносяться, субсидії скасовуються: які зміни чекають українців з 1 травня

З 1 травня українців чекає багато змін. І не завжди ці зміни приємні. Деякі з них болюче вдарять по гаманцях пересічних українських громадян.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на ТСН тиждень, підвищення тарифу на оплату електроенергії відкладено поки ще до кінця травня. Але “відкладено”не означає, що його не буде зовсім. Передбачається, що дуже скоро 1 кіловат електроенергії буде коштувати не 1,44 гривні, як зараз, а 2,8 гривні. Інакше відновити зруйновану росіянами енергетичну інфраструктуру не вийде.

Вартість води та газу поки ще не зміниться.

Тепер до субсидій у неопалювальний сезон. Для декого вони значно зменшаться, а дехто втратить зовсім. Це стосується отримувачів, чиї комунальні рахунки вкладаються у 20% сукупного доходу родини, тих, хто має борги за спожиті комунальні послуги, та тих, хто придбав щось вартісне, дорожче, ніж 50 тисяч гривень.

І ще одна неприємна новина. Виплати до 5 травня учасникам бойових дій, сім’ям загиблих військових, особам з інвалідністю внаслідок війни, громадянам, які мають заслуги перед батьківщиною та жертвам нацистських переслідувань скасовуються. Але буде одноразова допомога, яку обіцяють виплатити у серпні до Дня Незалежності.

Раніше Інформатор писав про те, що українці зможуть оплатити комунальні послуги у відділеннях “Нової Пошти”, та про те, що криворіжці заборгували за воду півмільйона гривень.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору