Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як чоловік у Кривому Розі “приручив” бджолу

Найпрацьовитішими комахами являються – бджоли. Проте у разі загрози вони можуть не на жарт вкусити. Але відчайдушний мешканець Херсона, який зараз знаходиться у Кривому Розі, не побоявся потримати бджолу в руках.

Кадри, як Ярослав Блащак, грається з бджолою він опублікував в групі “Комахи України”, – передає Інформатор.

На щастя, чоловік не постраждав. Але ми не радимо повторювати експеримент Ярослава.

До речі, як не дивно, існують бджоли, які не жалять, оскільки не мають жала. Попри цей природний “недолік” ці бджоли виробляють мед, який за якістю перевершує мед звичайних “злих” бджіл.

Бджоли без жаламеліпони (meliponite) – мешкають в тропічних лісах Азії, Африки та Південної Америки. Всього в природі існує 60 видів таких бджіл. Вони грають важливу роль в запиленні сільськогосподарських культур і збереження біорізноманіття.

У багатьох країнах меліпони збирають мед, полюючи в навколишніх лісах. Середня сім’я цього виду бджіл виробляє близько 2 літрів меду в день. Як правило, це дуже ароматний, з м’якою гіркуватістю і сильним ароматом мед, який містить велику кількість води. Тому його прийнято “пити”, а не їсти ложкою, як звичайний мед.

Пес з обережністю дивиться на бджолу

Бджола гуляє по руці

Раніше Інформатор писав, що у Кривому Розі помітили тарантула. Також ми повідомляли, що у Кривому Розі у приватний дім заповзла змія.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору