Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

О. Пискун: Рада оборони міста робить усе можливе, щоб юні криворіжці, навіть в умовах воєнного часу, могли займатися спортом та виступати на змаганнях. Наприкінці квітня наші бійці з рукопашного бою представлять Кривий Ріг на чемпіонаті Європи у польському місті Імелін

У березні 2023 року вихованці Криворізької федерації рукопашного бою взяли участь у чемпіонаті України у м. Києві та міжнародному турнірі в Бельгії. За підсумками, 12 бійців федерації  включені в збірну команди України на участь у кубку Європи, який відбудеться з 21 по 23 квітня 2023 року в м. Імелін, Польща.

Напередодні поїздки  заступник голови Ради оборони міста Олександр Пискун відвідав тренування спортсменів  аби підтримати  хлопців та дівчат перед чемпіонатом.

«на чолі з Олександром Вілкулом робить усе можливе, щоб юні криворіжці, навіть в умовах воєнного часу, могли фізично розвиватися, займатися спортом та виступати на змаганнях. Для спортсменів це дуже важливо! Рукопашним боєм у місті займається понад 740 спортсменів, з яких 133 – в спортивних школах №3 та 8. Мені дуже приємно сьогодні зустрітися з нашими криворізькими рукопашниками, які, завдяки своїм зусиллям та витривалості, представлятимуть нашу державу та місто на престижних змаганнях. Наші рукопашники завжди демонструють неймовірні результати. Безперечно, вірю, що у Польщі вони покажуть справжню криворізьку сталеву міць! Кожна наша перемога нагадує усім людям про Україну і незламність нашого народу. Від щирого серця бажаю учасникам успіхів та вдалого виступу!», – підкреслив О. Пискун.

Криворізька міська федерація рукопашного бою працює вже 29 років й налічує 10 клубів в різних районах Кривого Рогу. Федерація виховала більш ніж 18 000 дітей, з них більше 200 переможців та призерів чемпіонатів Європи та світу. За цей період підготовлено 360 кандидатів у майстри спорту України, 37 майстрів спорту України, 15 майстрів спорту України міжнародного класу, 1 Заслуженого працівника фізичної культури і спорту та 1 Заслуженого тренера України.

Анатолій Волошин, голова міської Федерації рукопашного бою сказав: «Для нас велика честь представляти Кривий Ріг на чемпіонаті Європи з рукопашного бою. Змагання дуже важливі для наших вихованців, адже вони матимуть змогу випробувати нові техніки та показати свою майстерність. Весь час ми тренуємось та працюємо над різними прийомами. Величезна подяка міській владі та Раді оборони за те, що маємо змогу розвиватись й надалі у спорті. Спортсмени нашої федерації постійно виїжджають на обласні, всеукраїнські та міжнародні змагання з рукопашного бою. Також, ми тренуємо представників правоохоронних органів і військовослужбовців. Для українського спорту сьогодні важлива єдність, як і для всього українського народу. І ми повинні працювати заради єдиної мети – спільної Перемоги. Разом зі спортивною спільнотою ми об’єдналися з перших днів війни. Криворізькі бійці долучились не тільки до спортивного фронту, але й до волонтерської діяльності, допомагаючи військовим».

«Я із 6 років  займаюсь рукопашним боєм. Мені дуже подобається цей вид спорту – я відчуваю себе впевненішим. На чемпіонатах та турнірах завжди намагаюсь здобувати призові місця. Для мене дуже важливо представити  рідне місто на змаганнях такого рівня. Ми – сильні спортсмени та сподіваємось показати найкращий результат», – зазначив Артемій, вихованець Криворізької федерації рукопашного бою.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору