Коли вже Великодні свята закінчились, а яєць ще багато, треба уключати кмітливість та перетворювати прості варені яйця у смачні шедеври. Інформатор підібрав легкі та смачні рецепти з використанням яєць. Починаючи з салатів весняних, з майонезом та закінчуючи легкими закусками. Все на Ваш смак та перевагу.
Інформатор зробив підбірку смачних рецептів з яєць.
Салат із зеленою цибулею
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 4 ст. л. сметани
- 1 пучок зеленої цибулі
- сіль і перець
Приготування
Вже зварені яйця порізати кубиками. Цибулю дрібно покришіть.
Висипте все в салатник, заправте сметаною, додайте спеції і добре перемішайте. Готовий салат відразу подавайте до столу.
Салат з кукурудзою і яйцем
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 200 г консервованої кукурудзи
- 150 г твердого сиру
- 4 ст. л. майонезу
Приготування
Сир натріть на великій терці, з кукурудзи злийте рідину, а яйця відваріть круто, очистьте від шкаралупи і поріжте кубиками.
Всі інгредієнти змішайте в глибокому салатнику, заправте майонезом і перемішайте. Готову страву можна відразу подавати до столу.
Салат з авокадо і яйцем
Інгредієнти:
- 5 яєць
- 1 авокадо
- 1 червона цибуля
- 2 ст. л. йогурту
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- сіль і перець
Приготування
Яйця залийте водою і відваріть до повної готовності.
Щоб зробити заправку, змішайте йогурт, гірчицю, лимонний сік і спеції.
Цибулю очистьте і дрібно наріжте. Очищені авокадо і яйця поріжте середніми кубиками.
Усі інгредієнти з’єднайте в глибокій ємності та змішайте із заправкою. Потім дайте салату трохи настоятися. Готову страву подавайте в тарталетках або на листі зеленого салату.
Салат з креветками
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 500 г креветок
- 1 огірок
- 3 ст. л. сметани
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 пучок кропу
- сіль і перець
Приготування
Яйця зваріть накруто, а креветки – до повної готовності. І ті, й інші очистіть і дайте їм остигнути.
Огірок наріжте соломкою, яйця – кубиками, а кріп дрібно покришіть.
Змішайте усі інгредієнти, додайте до них спеції, сметану, гірчицю і лимонний сік. Подавати готовий салат можна на крекерах, в тарталетках або в порційних салатниках.
Весняний салат з беконом і яйцями
Інгредієнти:
- Листя салату / Салат (у мене латук, можна взяти фрілліс або айсберг) – 100 г
- Яйце куряче (круто) – 4 шт
- Бекон (підрум’янити на сухій сковороді або в духовці) – 8 скибок.
- Помідори черрі – 10 шт
- Сир твердий – 30 г
- Йогурт (грецький) – 100 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний – за смаком
- Цукор – за смаком
Приготування
Салат вимити, обсушити, порвати на шматочки і викласти на тарілки.
Поверх салату розкласти четвертинки яєць.
Додати шматочки бекону.
І черрі, розрізані на половинки.
Посипати салат пелюстками сиру.
Рулет із лаваша та крабових паличок
Інгредієнти:
- 400 г крабових паличок
- 8 варених яєць
- 100 г твердого сиру
- тонкий лаваш
- зелена цибуля
- майонез, чорний мелений перець до смаку.
Приготування
Лист лаваша щедро змастити майонезом. Зверху посипати посіченою зеленою цибулею та потертими на грубу тертку вареними яйцями.
Накрити другим листом лаваша, змастити і його майонезом і посипати дрібно порізаними або потертими на тертці крабовими паличками.
Накрити третім листом, змастити майонезом, рівномірно посипати тертим на грубу тертку сиром.
Все це скрутити в рулет, загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник мінімум на 3-4 години, а краще на ніч.
Перед подачею на стіл порізати скибочками товщиною 2 см викласти на широку таріль зрізом догори. Прикрасити свіжою зеленню.
Рулет із лаваша з тунцем
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- зелень;
- 1 банка консервованого тунця (можна замінити на сардини, сайру чи іншу рибу);
- 200 г твердого сиру (можна замінити на плавлений);
- 3 лаваші;
- 200 г майонезу.
Приготування
Яйця відварити до готовності за 10 хвилин. Остудіть, дрібно|мілко| нарубайте і змішайте з|із| порізаною зеленню.
З консервів злийте рідину, потім розімніть рибу вилкою. Сир натріть на середній тертці.
Лаваші змастіть майонезом. На перший викладіть рибу та розподіліть по всій поверхні. Закатайте у рулет. На другий – яйця із зеленню, після покладіть на край рибний рулет і знову закатайте. Третій лаваш посипте сиром і загорніть готові лаваші з начинками.
Ще варіант приготування: змішати інгредієнти і загорнути начинку в лаваш.
На пару годин залиште в холодильнику, потім наріжте шматочками.
Пиріжки з лаваша з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 штука
- Яйце куряче – 3 штуки
- Зелена цибуля – 3 стебла
- Майонез – 1 їдальня ложка
- Сіль – щіпка
Приготування
Перш за все відварюємо яйця до крутого стану за 8-10 хвилин, а потім швидко охолодити їх в крижаній воді. Очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці. Зелену цибулю нарізаємо дрібно і приєднуємо до яєць. Додаємо майонез і солимо. Перемішуємо.
Окремо сире куряче яйце збиваємо виделкою. Лаваш розрізаємо на 4 частини і кожну частину викладаємо трохи начинки.
Загортаємо. Змащуємо яйцем і відправляємо в духовку на 10 хвилин при 200С.
Дістаємо і дегустуємо з чаєм.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати фаршировані яйця з копченим лососем. Писали, як приготувати закарпатську шпундру та пиріжки з яйцем і щавлем.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок