Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі з’явився найбільший в місті банер

Нове патріотичне «обличчя» мозаїчної стели з написом «Разом до перемоги» з’явилося на Червоній біля моста на в’їзді до «АрселорМіттал Кривий Ріг». Залишати в’їзд до підприємства просто вкритим зеленою сіткою, навіть під час війни, не стали. Саме тому виникла ідея створити патріотичний банер.

Цей банер став об’єктом для підняття морального духу працівників, та нагадує, що кожного дня своїми справами, своєю працею металурги і всі криворіжці наближають таку жадану перемогу і можливість жити під мирним небом, – повідомляє Інформатор з посиланням на газету Металург.

На в’їзді до «АрселорМіттал Кривий Ріг» знаходилося старе мозаїчне панно. Але за 48 років, з моменту  будівництва стели  у 1975 році, під впливом атмосферних явищ мозаїка почала руйнуватися. Та й актуальним стало питання осучаснення зовнішнього вигляду через наявність елементів комуністичної епохи, не змінюючи головного призначення об’єкту – бути символом сили та єдності металургів нашого підприємства.

Ідея реконструкції стели виникла ще в довоєнному 2021 році. Але реконструювати стелу довжиною більше 35 метрів і висотою в майже 13 метрів – завдання не з легких. До того ж, реставрація не повинна порушити мистецької цілісності арт-об’єкту. Роботи планувалось завершити до 90 річниці підприємства. Проте через  війну проєкт реставрації цієї пам’ятки, яка має не тільки історичну, але й художню цінність, довелося призупинити.

До речі, новий банер на даний час є найбільшим у Кривому Розі.

Монтаж банера

Раніше Інформатор повідомляв про графіті з посланням для русні з’явилося на 95-му кварталі. Також ми показали мурал створений на честь розстріляного бійця.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору