Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На війні загинув боєць з Кривого Рогу Костянтин Скіба

3 квітня стало відомо про загибель на фронті бійця з Кривого Рогу 37-річного Костянтина Скіби. Він захищав рідну землю, свободу і незалежність України у складі 93-ої ОМБр Холодний Яр. Криворіжець загинув у запеклому бою з ворогом у Бахмуті.

Повідомляє Інформатор з посиланням на пост дружини загиблого бійця.

Чоловік був членом культурно-громадського центру “Шелтер+” у Кривому Розі. Загинув в боях на найгарячішому напрямку фронту у Бахмуті на Донеччині. Без чоловіка залишилася дружина Тетяна і двоє маленьких доньок.

“…дуже добрий і спокійний по життю Костя за останні місяці став справжнім воїном, який встиг особисто нанести ворогам серйозної втрати, в усіх сенсах цього слова. Він завоював величезну повагу серед побратимів і командирів, був там, в найстрашнішому пеклі цієї війни, підтримкою і натхненням для багатьох. І навіть в свій останній день він реально робив героїчні дії, про які, впевнений, ще стане відомо.
Костя помер воїном, в жорстокому бою, але судячи з усього, миттєво і без страждань. Проте для нас він залишиться в пам’яті в першу чергу фактично рольовою моделлю того, яким би ми хотіли бачите молоде покоління українців. Простий хлопець з Зарічного, який на певному етапі зрозумів, що в житті не вистачає сенсу, і буквально з вулиці прийшов до нас, в Ш+, в його пошуках. Зростав як особистість на наших очах, виріс вдумливим і відповідальним чоловіком, знайшов справжнє кохання, з Тетяна Скиба вони дали життя двом унікальним донькам. Багато всього хорошого в Ш+ буквально зроблено його руками. Безліч надважливих рішень були прийняті за його участі, адже вже багато років Костя — учасник головної ради нашої організації, яка несе повну відповідальність за все, що в нашому русі відбувається”, – пишуть члени “Шелтр+”.

“Я не вірю, що маю це писати. Але ти тепер назавжди залишишся моїм янголом. Я не знаю, як далі жити без тебе… Але я обіцяю перед лицем Господа і нашими друзями, що буду жити так, щоб ти нами пишався. І донечок виховаю так, як ми з тобою завжди говорили. Ти моє кохання, перше і останнє. Дякую тобі, мій найдорожчий за твоє кохання до мене і до наших донечок. Ти для мене завжди був ідеальним. Мудрий, сильний, добрий, спокійний, дотепний, люблячий”, – не стримуючи емоцій пише дружина полеглого Героя Тетяна Скіба.

“Костянтин Скиба пішов з життя справжнім героєм… Переконався, що його самовіддана вдача і готовність до самопожертви реально нікуди не ділася до його останнього дня”, – пише Юлій Морозов.

“Теж досі не вірю… Мабуть, чим більше кохання, чим прекрасніша людина, тим складніше усвідомити це і його відпустити. Але разом з тим, дивлячись на ваші фото, згадуючи усі моменти життя Кості і знаючи його героїчний подвиг, серце наповнюється теплотою і світлом. Життя і смерть Кості – приклад того, яким має бути справжній чоловік, християнин і українець”, – згадує Костянтина Олександр Романча.

Раніше ми розповідали, що на війні загинув доброволець і батько п’ятьох дітей з Дніпропетровської області. Писали, що на Донеччині загинув снайпер з Кривого Рогу Геннадій Комар та що у Кривому Розі попрощалися з металургом, який загинув під час артобстрілу на Луганщині.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору