Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У невизнаному Придністров’ї готують летовище: чи зможе росія висадити там десант

На фоні заяв Кремля про можливість висадки десанту, у невизнаному Придністров’ї місцеві сепаратисти почали ремонтувати летовище у Тирасполі. Таким чином вони хочуть забезпечити приземлення російських літаків вночі з ймовірною висадкою десанту. Втім, цей план найймовірніше не спрацює і на це є декілька причин.

Як повідомляє Defense Express, контроль летовища Тирасполя є ключовим етапом у планах Кремля. Однак, російські літаки мають пролетіти понад 40-70 кілометрів над територією України, щоб дістатися до аеродрому, – передає Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

Ця зона активно контролюється Повітряними силами ЗСУ та НАТО, включно з літаками AWACS, тому будь-які дії росіян відстежать. Крім того, військові Молдови постійно наглядають за аеродромом у Тирасполі.

Раніше Кремль планував висадку десанту в Придністров’ї, участь у якій мали взяти підрозділи берегової оборони та морської піхоти. Проте цей план відклали через великі втрати російських військ в Україні. Таким чином, можливість реалізації нового плану Кремля досить сумнівна.

Раніше Інформатор повідомляв, що над Молдовою пролетіли дві російські ракети. Також ми писали про плани росії здійснити переворот у Молдові.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору