Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як у Кривому Розі законно спиляти дерево у дворі

Сухі дерева являють собою не аби яку загрозу людям та їх майну. Все скільки разів величезні тополі падали на припарковані у дворі авто. Щастя, що люди поки ще серйозно не травмувалися. Щож робити, аби прибрати їх?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на офіційний сайт Криворізького міськвиконкому, видалення зелених насаджень проводиться лише після отримання спеціального дозволу (ордеру). Для його отримання треба звернутися до Головного офісу Центру «Віза» («Центр Дії») або його територіальних підрозділів та подати відповідну заяву. До заяви необхідно буде додати схему земельної ділянки з розміщенням зелених насаджень, що підлягають видаленню, а також документ, що засвідчує повноваження, якщо заява подається представником.

Видалення зелених насаджень здійснюється у разі:

  • виконання підготовчих і будівельних робіт на об’єктах;
  • знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 сантиметрів;
  • ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;
  • відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;
  • проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;
  • досягнення деревом вікової межі;
  • ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

Раніше Інформатор писав про те, що  у Кривому Розі дерево розтрощило машину, та про те, що у Кривому Розі у дворі впало величезне дерево.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору