Кривий Ріг До сайту

Готуємо заливний пиріг з рибою

Заливний пиріг на вечерю! З лососевим фаршем, ретельно подрібнене ножем, але використати для начинки можна будь-яку білу або червону рибу, до вподоби. Звісно, це повинно бути філе без кісточок.

Реклама

Також можна додати спаржеву квасолю, розморожену перед приготуванням, – родить Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста

Для начинки

Спосіб приготування:

Реклама

Збийте яйця до однорідності вінчиком, у великій мисці. Додайте кефір, цукор і сіль. Добре збийте вінчиком.

Поступово просійте у миску борошно, постійно помішуючи. Погасіть соду оцтом або лимонним соком і додайте в тісто.

Добре перемішайте тісто й залиште до потреби.

Реклама

Очистьте й подрібніть моркву й ріпчасту цибулю.

Розігрійте невелику кількість олії у сковороді середнього розміру. Обсмажте овочі, до прозорості цибулі, впродовж 4-5 хвилин. Додайте сіль, спеції, сушений базилік у кількості до смаку.

Якщо потрібно, ретельно подрібніть рибне філе до стану фаршу. Додайте у фарш спеції до смаку. Присоліть.

Реклама

Промийте й подрібніть зелену цибулю.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте глибоку форму для випікання, змащену олією.

Змішайте у зручному посуді рибний фарш, зелену цибулю й засмажку з моркви й ріпчастої цибулі.

Вилийте половину тіста в форму для випікання.

Викладіть начинку.

Вилийте другу половину тіста на начинку.

Відправте форму в духовку на 45 хвилин.

Готовий рибний заливний пиріг потримайте при кімнатній температурі 10 хвилин перед подачею.

Нагадуємо, як приготувати медові мафіни. Писали, як приготувати пиріг із замороженими ягодами на сковороді та як приготувати яблука запечені з сиром.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок