Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Зарплатня військовим в Україні: від чого вона залежить

З 1 лютого в Україні змінися підхід до розрахунку зарплат військовим. Зараз вона залежить від того, де саме перебуває військовослужбовець: у зоні бойових дій чи у тилу. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Міністра оборони України Олексія Резнікова, були повідомлення про те, що хлопці, які реально на “нулі” і ризикують, отримують 100 000 грн. А сили забезпечення, які за 20-30-40 км не ризикують так своїм життям, але теж отримують 100 000. Це несправедливо. Паралельно є військовослужбовці, в яких немає навіть бойового розпорядження…

Резніков пояснив, що родинам загиблих необхідно заплатити по 15 млн грн. Пораненим теж. Це серйозне навантаження на бюджет. ЗСУ має бути до цього готово як найбільший роботодавець в країні. Роботодавець повинен розуміти свій ресурс.

“Але ми підняли базове грошове забезпечення на 30%. Сьогодні солдат-стрілець найменшої категорії, який мав 13 000 грн, має 20 000 грн. А це все контракти і майбутнє пенсійне забезпечення. У всіх, починаючи від солдата, відбулось збільшення” – сказав Резніков.

За словами Міністра, з березня цього року усім збільшать щомісячне грошове забезпечення до 20 100 грн.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі військовослужбовці можуть отримати безкоштовні адмпослуги та про те, як оформити пенсію родичам загиблих військовослужбовців, поліцейських та рятувальників.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору