Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі буде прохолодно, але сонячно: прогноз погоди на 6 березня

Погода в Україні найближчими днями буде строкатою та мінливою, як сама весна. Кривий Ріг не є виключенням. Тому одягатися треба тепліше, незважаючі на яскраве сонечко, яке 6 березня майже не залишатиме неба над Криворіжжям.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на метеосайт SINOPTIK, 6 березня у Кривому Розі у першій половині дня буде ясно. У другій – небо покриється хмарами, але без опадів. Вітер західний 1,5 – 4,9 метра на секунду. Температура повітря коливатиметься від – 3 вночі до + 6 вдень.

За народним календарем 6 березня вшановується пам’ять преподобного Тимофія, пустельника. У народі Тимофія називали Весновієм і говорили: “Як не злися хурделиця, все весною повіває”, “Дожити до Весновія, а там зима не страшна”. Цей день відзначався першими сонячними відлигами. Про погоду судили і за допомогою вітру: якщо у цей день теплі вітри, то і весна буде теплою. У цей час розпочинається рух соку у кленах і березах.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі у парку ім. Мершавцева з’явилися проліски та про те, як виглядає  парк ім. Мершавцева у Кривому Розі в “одязі” з першого снігу. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Фото: Андрей Горбатов

Альона Свірідова

Нагору