Кривий Ріг До сайту

Солодощі в піст: як спекти пишний пиріг на воді

Пиріг на воді — це легка, майже невагома випічка, яка підходить для тих, хто поститься або веде веганський стиль життя. У десерті немає яєць, вершкового масла чи молока.

Реклама

Пиріг на воді прекрасний у будь-який час дня: на сніданок, після обіду, як перекус або на вечерю, – пропонує Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама
  • Цукор – 150 г
  • Вода – 300 мл
  • Лимон, цедра – 25 г
  • Олія соняшникова – 45 мл
  • Борошно пшеничне – 330 г
  • Розпушувач – 16 г
  • Ванілін – 10 г
  • Сіль – 1/8 ч. л.
  • Цукрова пудра – за смаком

Рецепт приготування:

У невеликій мисці змішайте воду з цукром, цедрою лимона та соняшниковою олією.

У окрему миску просійте борошно та розпушувач, всипте ванілін і щіпку солі. Додайте раніше приготовлену цукрову суміш і добре перемішайте, поки не отримаєте кремоподібне тісто.

Реклама

Вилийте тісто у круглу форму (діаметром 20 см) і поставте в духовку. Випікайте при температурі 175°С 45 хвилин.

Дайте пирогу охолонути, перш ніж вийняти його з форми. Посипте цукровою пудрою перед подачею на стіл.

Раніше ми писали, як приготувати котлети з кіноа та морквою.

Реклама

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Реклама