Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

В Україні поширюється підлітковий рух “ПВК Редан”: що про нього відомо у Кривому Розі

В Україні набуває популярності новий рух молоді, який називається “ПВК Редан”. Його учасників відрізняє неформальна зовнішність. Вони носять довге крашене волосся та чорний одяг з павуком й цифрою 4. Назву рух взяв з манги Hunter x Hunter, у якому є злочинне угруповання “Геней Редан” з символом-павуком. Конкретної ідеології в “ПВК Редан” немає.

Збираються учасники зазвичай у людних місцях (площі, ТЦ, центри міст). З ними конфліктують та б’ються “офники”, представники іншої субкультури. Як правило, це більш спортивні підлітки, – повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Дніпро.

Як пише Інформатор Україна, абревіатура ПВК розшифровується як “приватна військова компанія” і у багатьох асоціюється з вагнерівцями. Однак попри російське походження цієї компанії “відсилок” до військових в підлітків немає, вони стверджують, що абревіатуру додали “для приколу”.

Проявляти активність ПВК “Редан” почав в рф. Учасники влаштовували бійки біля ТЦ та на центральних вулицях міст. Перший інцидент між рухами виник 22 лютого в москві. Тоді загинули двоє підлітків. За попередніми даними, після цього органи фсб зробили цю ситуацію моделлю для створення заворушень в Україні.

Редан та Кривий Ріг

“Небайдужі криворіжці звертаються з проханням поширити цю інформацію, щоб попередити можливі провокації і в нашому місті. Адже в одному з Телеграм-каналів вже повідомляють про планування бійки у Кривому Розі на пів тисячі людей”, – пише ТРК “Рудана”.

Заява ювенальних поліцейських

Зараз діти проводять багато часу наодинці, тому правоохоронці радять батькам приділяти їм більше уваги – спілкуватись з дітьми, слідкувати, де та з ким вони проводять своє дозвілля, дізнаватись про коло їх друзів.

Звертайте увагу на активність дитини у мережі Інтернет! Адже в інтернет-просторі є багато небезпек для дитини – це і фейкові акаунти, шахрайства, інтернет-спільноти, які пропагують насильство та заманюють у них неповнолітніх.

Перевіряйте акаунти дитини в соціальних мережах та групи, до яких вона приєдналася, переглядайте зміст спілкування в приватних чатах. Намагайтеся встановити довірливі відносини з дітьми, щоб вони самі розповідали вам про своїх реальних та віртуальних друзів, спілкуйтеся з ними по-дружньому, будуйте довірливі стосунки, спонукайте дитину розповідати вам про її друзів та шкільне життя.

Раніше ми розповідали, що в Довгинцівському районі в салоні Volkswagen виявили гранату і наркотики.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

Нагору