Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

О.Вілкул: Спортивне життя у Кривому Розі поступово відновлюється. З 1 березня в офлайн-режимі розпочне роботу Палац водних видів спорту ДЮСШ №1

Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів робочу нараду з питання відновлення  освітнього процесу  у Палаці водних видів спорту ДЮСШ№1.

 «Велика вода» повертається. З 1 березня найбільший у місті  50-метровий басейн розпочне прийом юних плавців. Тренування проходитимуть з суворим дотриманням  правил безпеки.

 Відновленню занять у Палаці водних видів спорту передувала велика, серйозна робота. «За» відновлення занять у режимі офлайн висловилися батьки юних плавців.  Було підготовлено укриття, до якого після сигналу «Тривога»  одразу мають перейти діти із  дорослими. Укриття знаходиться поряд у будинку по вулиці Соборності, 11, розраховане на одночасне перебування 100 спортсменів. Служба ДСНС дала  дозвіл на використання.

Олександр Вілкул підкреслив: «У спортивному житті нашого міста, дійсно, значна подія. Після майже річної перерви наш найбільший басейн готується до відкриття. Переконаний, що всі спортсмени з  нетерпінням чекають на початок тренувань у рідному басейні. Зараз всі приміщення, душові, «сушилки», сама чаша басейну у належному стані.

У нас  зараз основною спортивною  базою для проведення  змагань, у тому числі, і турнірів з плавання, є ДЮСШ №10. А з відкриттям 50-метрового басейну ми матимемо у місті ще одну сучасну спортивну базу для проведення всеукраїнських, обласних та міських змагань з плавання».

У Кривому Розі з 12 січня  відновлений в офлайн режимі освітній процес у закладах позашкільної освіти: дитячо-юнацьких спортивних школах (ДЮСШ), художніх школах, палацах культури, центрах дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ), центрах туризму та краєзнавства, станціях юних техніків і натуралістів, клубах юних моряків і авіаторів. Заняття проходять виключно з письмової згоди батьків дітей та в тих закладах, де облаштовані укриття.

На сьогодні у дитячо-юнацьких спортивних школах займається більше 2200 дітей.

В. о. директора ДЮСШ №1  Юрій Субота сказав: «Для наших дітей та тренерів   відновлення занять в офлайн-режимі надзвичайно важлива подія. Зараз у нас займається 150 дітей, але з відкриттям “великої води”, звичайно ж, буде набагато більше. Адже це  дозволить якісно готувати плавців до всекураїнських змагань, також наш басейн стане  відмінним спортивним майданчиком для тренувань провідних плавців з інших  ДЮСШ. Ми дуже вдячні керівництву міста, Раді оборони міста за те, що наш басейн нарешті розпочне роботу. До речі, 50-метровий плавальний басейн Кривого Рогу це – єдиний комунальний великий басейн в області. Є 50-метрові, але вони приватні».

На сьогодні,  вже 48  вихованців  дитячо-юнацьких спортивних  шкіл міста записалися на заняття  з плавання у Палаці водних видів спорту.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

 

 

 

Нагору