Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Євросоюз затвердив 10 пакет санкцій проти росії: що до нього увійшло

Євросоюз затвердив 10 пакет санкцій проти росії. Вводяться додаткові заборони на експорт критичних технологій і промислових товарів, Забороняється транзит через Росію експортованих з ЄС товарів та інше.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на телеграм – канал Forwarded from
European Commission.

Що до нього увійшло:

  • Вводяться додаткові заборони на експорт критичних технологій і промислових товарів, таких як електроніка, спеціалізовані транспортні засоби, деталі машин, запасні частини для вантажівок і реактивних двигунів, а також товарів для будівельного сектора, які можуть бути використані в інтересах російських збройних сил, наприклад, антени і крани.

До списку заборонених товарів потрапили нові електронні компоненти, які використовуються в російських системах озброєнь, здобутих на полі бою, включно з безпілотниками, ракетами, гелікоптерами, а також специфічні рідкісноземельні метали, електронні інтегральні схеми та тепловізори.

  • Забороняється транзит через Росію експортованих з ЄС товарів. На суму 11,4 млрд. євро, ці експортні обмеження охоплюють:

– чутливі технології подвійного призначення та передові технології
– 96 підприємств, пов’язаних з російським військово-промисловим комплексом, таких як підприємства, пов’язані з ПВК “Вагнер”, та 7 іранських підприємств, які постачають безпілотники “Шахед.

  • Додаткові обмеження на імпорт товарів, що приносять значні доходи Росії, таких як бітум і синтетичний каучук.
  • Ініційовано процес призупинення дії ліцензій на мовлення RT Arabic і Sputnik Arabic.
  • Обмежується можливість для громадян Росії обіймати будь-які посади в керівних органах об’єктів критичної інфраструктури та організацій ЄС.

Раніше ми розповідали, що за 80 кілометрів від Кривого Рогу здетонували ворожі боєприпаси: є загиблі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору