Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області затримали трьох колаборантів, яки підтримували ворога та займалися антиукраїнською агітацією

СБУ у Дніпропетровській області викрила ще трьох колаборантів. Ці люди агітували за путінський режим та виправдовували дії ворога на території України. Свою діяльність злочинці вели через інтернет.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ у Дніпропетровській області, мешканець Павлограду закликав визнати дії ворога на тимчасово окупованих територіях виключно як визволення українських мешканців від «нацистського режиму». На особистій сторінці у соцмережі прихильник “руського миру” публікував пости з підтримки ведення рашистами так званої «спеціальної військової операції» та виправдовував воєнні злочини рф проти українського народу. Антиукраїнську пропаганду він супроводжував особистими коментарями – прославляв дії політичного та військового керівництва держави-агресора.
Викрито також мешканця Дніпра, який займався антиукраїнською агітацією. Співробітник підприємства зі сфери пасажирських перевезень мав російські корні, і не дивлячись на роки проживання в Україні, підтримував росію. Під впливом російських пропагандистських ресурсів, насичуючись антиукраїнською агітацією, він розповсюджував на особистій сторінці у соціальній мережі пости, що виправдовували збройну агресію рф проти України. Публікації переважно стосувались тимчасово окупованих ворогом територій нашої держави. Активно просувались наративи стосовно їх звільнення від «української окупації» та повної підтримки місцевими мешканцями фейкових референдумів щодо вступу окупованих територій до складу рф.
Крім того, співробітниками СБУ встановлений ще один місцевий мешканець, колишній працівник органів місцевого самоврядування, який публічно заперечував військову агресію рф та підтримував окупацію українських територій. Він через особистий акаунт в інтернет-просторі поширював інформацію із закликами до громадян України співпрацювати з окупаційною владою та підтримувати політичний курс країни-агресора. Чоловік прославляв дії ворожої армії, називаючи їх «визвольними», і дискредитував керівництво нашої держави.
Співробітники СБУ встановили антиукраїнських пропагандистів та припинили ворожу агітацію.
У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.
Наразі всім трьом російським прихильникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність і виправдовування збройної агресії рф.

Свою діяльність злочинці вели через інтернет.

Свою діяльність злочинці вели через інтернет.

На особистій сторінці у соцмережі прихильник "руського миру" публікував пости з підтримки ведення рашистами так званої «спеціальної військової операції»

На особистій сторінці у соцмережі прихильник “руського миру” публікував пости з підтримки ведення рашистами так званої «спеціальної військової операції»

Під впливом російських пропагандистських ресурсів він виправдовував збройну агресію рф проти України.

Під впливом російських пропагандистських ресурсів він виправдовував збройну агресію рф проти України.

Колаборант "надихався" антиукраїнськими ресурсами

Колаборант “надихався” антиукраїнськими ресурсами

Раніше Інформатор писав про те, що 59-річна криворіжанка систематично поширювала на власній сторінці у соціальній мережі дописи про підтримку дій та рішень держави-агресора

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору