Кривий Ріг До сайту

У Кривому Розі з‘явився оновлений парк «Сланцеві скелі»: де знаходиться і як виглядає

Одним з цікавих туристичних об’єктів Кривого Рогу є геологічний парк “Сланцеві Скелі”. Він знаходиться у Саксаганському районі Кривого Рогу. Донедавна занедбаний, зі стихійними сміттєзвалищами, він нещодавно отримав нове життя.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пост у Facebook мешканки Кривого Рогу Лариси Хмельницької: “Дуже приємне враження від таких змін на місці розташування цього природного парку. Схема зроблена в об’ємному форматі, тому так просто знайти все що там позначено! Там стільки нових назв: скала Фукса, яр Аврінії. Та багато чого цікавого: тваринний світ, та таємничі рослини- це треба обов’язково в суху погоду пройти подивитись! Взагалі дуже потурбувалися не тільки про стенди, та альтанку, а навіть дорогу по який у певному сенсі – хоч конем скачи- сама бачила!!! Навколо, де колись був величезний смітник висаджено дерева різні (сумно тільки гризуть їх чи кози, чи барани (літом бачили і тих, і інших, на випасах у руслі колишній Саксагані).

Схема зроблена в об’ємному форматі

В альтанці можна сховатися від дощу

Ця штольня знаходилася під водою

Ландшафт парку

Сувора краса сланцевих скель

Подбали не тільки про альтанку, але й про дорогу

Тут ніби зупинився час

Залишки старезної шахти

Стартова точка геологічного парку “Сланцеві Скелі” розташована у старому гірничому селищі Деконка, що в центрі Деконського кута – відрізаного вигину русла Саксагані. В тому місці, де починається вулиця Севастопольська.

Реклама

Раніше Інформатор писав про те, чому у Кривому Розу калюжі червоні.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Реклама