Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Криворізький фотограф показав казкове водосховище

Ще у мирному лютому 2021 року Каховське водосховище виглядало немовби у казці. Під час сильного морозу, а також під дією сильного вітру хвилі почало викидати на берег, вони нарощували шари криги на деревах, камінні та огорожі. 

Фотографії опублікував мешканець Кривого Рогу Євгеній Дійнега, повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Нікополь.

Фотографії незвичного водосховища чоловік побачив у соцмережах та вирішив найближчими вихідними вирушити до Нікополя з друзями. Місто зустріло мандрівників лютим морозом, який під вечір пішов на спад.

“Дерева були вкриті інеєм після переохолодженого туману. На березі на нас чекали мальовничі крижані скульптури, як у палаці Снігової Королеви. Далі рушили до Набережної. Пройшлися затишними вуличками Старого міста. І ввечері виїхали додому у Кривий Ріг, отримавши безліч приємних вражень.”, – пише мандрівник.

Сьогодні Нікополь перебуває під постійними обстрілами. Каховське водосховище висушує росія, спускаючи воду зі шлюзів гідроелектростанції. Зараз рівень води у водосховищі становить 13,8 метра при нормальному значенні в 16 метрів. Крім того, зниження рівня може стати загрозою для безпечної роботи Запорізької АЕС. Також без води можуть залишитись мешканці прибрежних територій.

Замерзлий місток

Вітер, сніг і крига

Крижана загорожа

Зимова краса

Напівзамерзле дерево

Фотограф Євгеній Дійнега

Зимова краса

Замерзлі дерева біля водосховища

Крижані брили

Раніше ми показали, як виглядає криворізький “Гранд-каньйон”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору