Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи можуть у Кривому Розі одружитися неповнолітні

Право на створення сім’ї має особа, яка досягла шлюбного віку. Сімейний кодекс України встановив шлюбний вік для чоловіків та жінок у вісімнадцять років. Надання права на шлюб  особі у віці до 18 років  віднесено до компетенції суду. Але звернутись до суду за наданням права на шлюб може й особа, яка досягла 16 років.

Інформатор розповість, у яких випадках неповнолітня особа може укласти шлюб у Кривому Розі.

Подавши заяву, суд може задовольнити заяву про шлюб неповнолітнім, якщо його укладення  відповідатиме інтересам неповнолітньої особи, яка бажає його укласти – створення сім’ї, народження в такій сім’ї  дитини, вагітність неповнолітньої жінки.

Чи потрібна згода батьків майбутніх наречених?

Не вимагається отримання згоди батьками неповнолітніх, але їх позиція повинна бути з’ясована у судовому процесі.

Важливо! Судом надається право неповнолітній особі на укладення шлюбу з конкретною особою, дані про яку чітко зазначаються в судовому рішенні. Одержавши право на шлюб з однією особою, не можна реєструвати шлюб з іншою.

Якщо обидві особи, які мають намір укласти шлюб, є неповнолітніми, кожному із них необхідно подати до суду окрему заяву про надання права на шлюб.

Отримати консультацію у сфері державної реєстрації актів цивільного стану можливо у головному офісі Центру «Віза» ( пл.Молодіжна,1), у відділі державної реєстрації актів цивільного стану департаменту адміністративних послуг виконкому Криворізької міської ради.

Джерело: Криворізький виконком.

Раніше ми розповідали, яку кількість шлюбів украли у Дніпропетровські області в День святого Валентина.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору